Facebookta güvenlik uygulamalarından yenisi artık cep telefonu kaydının yapılabilmesi. Cep telefonunuzu sisteme kaydettiğinizde sizin kullandığınız tanıdığı bilgisayarlar haricinde hesabınıza erişim yapılmak istenidiğinde Facebook'tan bir uyarı geliyor. Bana da böyle oldu. Hesabıma cep telefonumu kaydettim. cep telefonuma kontrol için ilk güvenlik kodu geldi ve girdim. fakat Ne yazık ki bu ayarlamayı yaparken dns değiştirici program açıkmış. ertesi gün sürekli kullandığım bilgisayarımdan facebooka giriş yapmak istediğimde:
Yakınlardaki Girişleri Gözden Geçir. Yakınlarda birisi tanınmayanbir bilgisayardan veya mobil cihazdan hesabına giriş yapmaya çalıştı. Girişonaylarını etkinleştirmiş olduğundan, hesabın geçici olarak kilitlendi.
Hesabını yeniden erişim kazanmak için lütfen aşağıdaki adımlarıtamamla
Devam
-------------------
SONRA DA AÇILAN DİĞER SAYFADA:
Güvenlik Kodunu Gir.
Lütfen 90********* numaralı telefondaki kısa mesajlarını kontrolet ve güvenlik kodunu aşağıya gir.
KoduTekrar Gönder
Kodumu alamıyorum.. Submit Code
Yani cep telefonu güvenlik kodu uygulaması başlatılmış fakat çalışmıyor ne yazık ki. Bu nedenle hesaplarına ulaşamayan birçok kişi var. Bazılarına benim gibi kod hiç gelmiyor, bazılarına bozuk geliyor, birden fazla geliyor. Bu konuyla ilgili bu site yetkililerinin temasa geçebileceği kimse yok mu acaba? Ya da bu sorun nasıl çözülür, şu anda sistemin çalışmadığı belli. Facebooku bundan nasıl haberdar edeceğiz. birçok yerinden mail gönderdim fakat otomatik cevaplar geliyor ve sorun devam ediyor hala. Tek kullanımlık şifreyi cep telefonuna isteme olayı yani "otp" yazıp "32665"e sms atma olayı da Türkiye'den yapılamıyor ne yazık ki.