Facebook'ta grup skandalı!

CHIP Online
27-01-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Facebook'ta hiç farkına varmadan kendinizi PKK destekçisi bir grupta bulabilirsiniz! Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/facebook-ta-grup-skandali_17906.html

Resimlerle: Facebook'ta grup kurma rehberi

350 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunan sosyal ağ platformu Facebook, şimdi de gruplardaki isim değişikliği nedeniyle kullanıcıları sıkıntıya sokuyor. Başka bir isim altında gruba dahil olan kullanıcılar, grup adının değiştirilmesiyle birlikte bambaşka bir gruba dahil olabiliyor.

Facebook'ta kurulan gruplar binlerce kişiyi tek çatı altında toplamayı başarırken, Facebook'ta hemen her konuda açılan bir gruba rastlayabilmek mümkün. Ancak kullanıcıların canını sıkan nokta grup adında sonradan değişiklik yapılabilmesı ve kullanıcıların hiç istemediği bir gruba farkında olmadan dahil olması.

Örneğin "Dünyada barış istiyoruz" şeklinde açılan bir grup adına üye olan kullanıcılar, daha sonra gruplarına bakma gereği duymadığından grubu kuran kişi ya da kişiler grup üzerinde diledikleri değişikliği yapabiliyor ve buna isim değişikliği de dahil. Daha sonra "Dünyada barış istiyoruz" grubuna giren kullanıcıyı bir arkadaşı uyarıyor: "Senin PKK'yı destekleyen bir grupta ne işin var?"

Tüm konu: Facebook'ta grup skandalı!

Resimlerle: Facebook'ta grup kurma rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tip tuzaklara karşı dikkat ediyor musunuz?

Feel Good
27-01-2010, 00:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Bu tip tuzaklara karşı dikkat ediyor musunuz?
Elimden geldiğince..

Karub
27-01-2010, 00:28   |  #3  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Bütün gruplardan uzak durmaya gayret gösteriyorum.

Ahmet Ertuğrul
27-01-2010, 01:02   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bir sayfa bana bir mesaj göndermişti. Diyor ki, bu gruptaki arkadaşlarınızı uyarın. Grubun ismi Arkadaşın olmayan kişilerin profiline bak gibi bir şeydi. Gruba girdim. 200000 küsür üye var. Üye sayısı ve üyelerden 6 profil resminin durduğu yerde de bir arkadaşım görünüyor. Grubun açıklamasında Öcalana destek, PKK falan bir şeyler yazıyor. Durum güncellemesi yaparak arkadaşları bilgilendirdim. Bu arada o isimdeki bir grubun 200000 üyeye ulaşması da insanı düşündürüyor.

_hEro
27-01-2010, 01:15   |  #5  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Hayır etmiyorum.Çünkü isminin değiştirilebildiğini bilmiyordum.Tek bir gruba daha dahil olmam artık.

doodLex
27-01-2010, 01:51   |  #6  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
343 mesaj

Facebook'suz insanlık diyenlerdenim ben (:

uGuR.uK
27-01-2010, 02:44   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ediyorum, zaten genelde kendi bildiğim çevrenin gruplarına üyeyimdir. daha bikac hafta once bir arkadasın basına gelmişti bu tarz bir olay o yüzden önceden biliyordum ben. sakat durum gerçekten...

cipenzo
27-01-2010, 12:53   |  #8  
Yıllanmış Üye
232 mesaj

ya kardeşim ne facebookmuş dünyayı rezl etti ya aman be kullanmayın kardeşim ne olcak sanki eski arkadaşını görüyonda ne oluyo.. zaten hepten video paylaşım sitesine çevirdiler şaşırdı bu millet facebook 2 seneye kalmaaz patlar..

Ciim
27-01-2010, 13:21   |  #9  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

ben ediyorum ayrıca arkadaş listemi uyardım bu haber çıkmadan önce böyle benzer bir olayda... ama kimsenin tınladığı yok hala herkes önüne gelene inanıyor.. KATIL FARMVİLLE DE EKSTRA PUAN FELAN saçmalıkları şuan popüler..

cipenzo
27-01-2010, 13:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
232 mesaj

ya off