Facebook'ta Müslüman isyanı!

CHIP Online
21-05-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Facebook Müslümanları karşısına aldı: Hz. Muhammed'e yapılan büyük saygısızlık ve yaşananlar burada.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... n-isyani_20168.html

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Pakistan Telekomünikasyon Kurumu, Facebook'a erişimi süresiz olarak yasakladı.

Bu yasağın sebebi ise Hz. Muhammed konulu bir karikatür yarışması oldu. Facebook üzerinde yer alan yarışma, daha önce yaşanan karikatür krizine benzer tepkilere sebep oldu. İslam dinine ve Peygamberimize yapılan saygısızlık sebebiyle Pakistan halkı büyük tepki gösterdi.

Lahor Yüksek Mahkemesi Facebook'a erişimi engelleme kararı aldı. İnternet servis sağlayıcılar karara uydu. Şu an Pakistan'da Facebook'a sadece BlackBerry gibi akıllı cep telefonlarının özel hizmetlerinden erişilebiliyor.

Tüm konu: Facebook'ta Müslüman isyanı!

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yasak çözüm müdür?

mcafee23 ayrılmıştır
21-05-2010, 00:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bizde de yasaklansa toplumsal değerlerimizden uzaklaşıyoruz bu site sayesinde.Kimin eli kimin cebinde belli değil.

alpbilgekagan
21-05-2010, 02:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj

Bu gibi seyler en iyi reklamdir. Boyle haberimsi reklamlar sayesinde daha cok saldiriyla karsilasiriz. Ya kimsenin peygamber falan onemsedigi yoktur. Herkes kendi cikarina bakiyor.

ZiraiEleman
21-05-2010, 02:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
108 mesaj

Bence yarışmayı yapanların kaşıntısı var.. Biri çıksa da kaşısa eşşek sudan gelene kadar.. :)

Şaka bi yana hiçbir müslüman Hz. İsa'nın Hz. Musa'nın karikatürünü çizmemiş, aşağılamamış.. Halbuki bakıyoruz o medeni topluluk dediğimiz Avrupa'ya,, ne dine saygı var, ne kutsal değerlere.. Ve bu medeniyetsizliklerini özgürlük kavramı arkasına gizleyerek sergiliyorlar.. Güya medeniler..

SAİNT
21-05-2010, 10:05   |  #5  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

bence yasak çözüm, en azından bi tepki göstermek ve bunu görmelerini sağlamakta fayda eder facebook sahiplerine. bu tür karikatür çizen insanlar aslında daha kendini aşamamış bi takım olaylarla dikkati üstlerine çekmeye çalışıyorlar acıyorum onlara. gördüklerini sanıyorlar ama aslında çok derin bir uykudalar elbet uyanırlar ama vakit artık çok geçmiş olacaktır.

uGuR.uK
21-05-2010, 14:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

yasak kendinize çözüm, böyle şeylerin hiç olmaması isteniyorsa yapanlarla etkileşime geçilcek. ama maalesef müslüman devletlerin hiçbirinde diğer ülkelere yaptırım gücü olmadığından anca böyle çözümler bulunuyor. çözdü mü? tabiki hayır, site hala açık yarışma hala orda ve onun gibi biçok şeyde ilerde olucak burası kesin.  orta/uzak doğu veya müslüman merkezli böyle büyük ve meşhur bir sitede(ki çok zor ya, neyse) siz avrupa ve amerikanın manevi değerleriyle milyonlarca kişi önünda dalga geçin bakın neler oluyor ülkenin iç işlerine kadar nasıl karışıyor hepsi...

blue__Hayeller
21-05-2010, 19:47   |  #7  
Yeni Üye
47 mesaj

benim düşüncem türkiye bu tepkiye destek vermeli

Banned
21-05-2010, 20:05   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Ben hesabımı bu sebebten kapatalı çok oldu. Biz bilinçli olursak hakkımızı ve saygınlığımızı kazanırız, bilinçli olmazsak, tepkisiz kalırsak hem biz hemde değerlerimiz bu şekilde hakaretlere maruz kalır. Üstelik bu hakaretler artarak devam eder. Her şeyi yapın ama asla ve asla SİZE SAYGI DUYULMAYAN BİRYERDE VEYA SIZE SAYGı DUYMAYAN BIRILERIYLE ASLA OLMAYıN.

Lanet olsun facebook gibi saygısız seviyesiz kuruluşlara.

kyotoprotokolü
21-05-2010, 20:22   |  #9  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Bence facebook yetkililerinin bunu denetlemesi gerekir. Sonuçta insanlar birbirlerinin dinlerine saygı duymalılardır. Ama bunları pek kafama takmıyorum. Herkes dinin kendi yaşasın. Bunlara prim vermesinler.
Ama yapılanlar kızılmayacak cinsten değil. gerçi hiçbirini görmedim. Facebook' a girmediğim için.
Yani Bunların yapılmaması lazım insanların birbirlerine saygılı olmaları lazım.

CapanQGLU
21-05-2010, 21:24   |  #10  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Bizim halkımızda eylemi Facebook içerisinde yaptı. Pakistanda yapılanlar ise bizim yaptığımızın yanında fersah fersah alçağındadır... canı gönülden Pakistanı kutlarım.

"Şöyle de bir haber duymuştum... Facebook ayda 5 TL olacakmış varsa ne güzel olur valla gereksiz topluluk kalkar, hiç olmazsa"

Tabi'ki engellemek çözüm değil. Bu facebook'ta bunları yayanlar zaten onursuz, haysiyetsiz kişiliklerdir. Ben bunları takmıyorum hatta görmüyorum bile diyebilirim.

- Biz kendi Dini inancımızın ne olduğu bildikten sonra bunlar vız gelir tırız gider.

kedij
22-05-2010, 03:38   |  #11  
Yıllanmış Üye
142 mesaj
Alıntı: ZiraiEleman  
Bence yarışmayı yapanların kaşıntısı var.. Biri çıksa da kaşısa eşşek sudan gelene kadar.. :)

Şaka bi yana hiçbir müslüman Hz. İsa'nın Hz. Musa'nın karikatürünü çizmemiş, aşağılamamış.. Halbuki bakıyoruz o medeni topluluk dediğimiz Avrupa'ya,, ne dine saygı var, ne kutsal değerlere.. Ve bu medeniyetsizliklerini özgürlük kavramı arkasına gizleyerek sergiliyorlar.. Güya medeniler..
merak etmeyin batılılar bir ton isa musa buda karikatürü çiziyor. ama bu çağda müslümanlardan gibi; diniyle dalga geçiliyor diye adam öldürmüyor, düşünce özgürlüğü konferansında mürteci olarak geldikleri ve tapınaklarını diktikleri, ülkedeki karikatürist linç etmeye kalkmıyor.

adamlar refomu yapmışlar dini kiliseye tıkmışlar. aynı şeyi islamada yapmadıkça bu müslümanlar ne düşünce özgürlüğü ne de insan hakları  diye kavramların anlamlarını kavrayamayacak.

Batının sadece bilimini almaya çalışacağımıza ahlakını alsaymışız.

Son Düzenleme: kedij ~ 22 Mayıs 2010 03:40