Facebook'tan demokratik bir adım...

CHIP Online
28-02-2009, 20:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

"Bilgilerimizi satacak mı?" tartışmalarından bunalan Facebook, çok "demokratik" bir adım attı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Face ... bir-adim_11170.html

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in daha önce "Facebook'un ana yasası" dediği kullanıcı sözleşmesine gelen tepkiler üzerine en popüler sosyal ağ sitesinden bir geri adım daha geldi. Daha önce "sadece daha iyisini yapmak istemiştik" diyen Zuckerberg, bu kez de sözleşmenin son hali için topu kullanıcılara atmaya karar verdi.

Facebook'un "kullanıcıları hakları ve sorumlulukları" ile "prensipler" şeklinde iki ayrı doküman kullanıcıların değerlendirilmesine sunuldu. Zuckerberg'in "yeni yönetim modeli" olarak adlandırdığı bu uygulama, her kullanıcıya dokümanları inceleme ve yorumlama imkanı sağlıyor. Yeni sözleşme metinleri kullanıcıların kendi resimleri ve mesajlarının kontrolünü tamamen kullanıcılara bırakıyor. İnternet üzerinde kullanıcı hakları üzerine çalışmalar yapan Simon Davis konuyu ilk yorumlayanlardan biri oldu ve gelişmeyi "cesur ve pozitif bir adım" olarak değerlendirdi.

Tüm konu: Facebook'tan demokratik bir adım...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce kullanıcıların ne kadarı bu sözleşmeleri incelemeye vakit ayıracak?

frozen
28-02-2009, 20:15   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

hiçbiri..
zaten yakında facebook'ta tarihin tozlu sayfalarında yerini alir.

PsikozY
01-03-2009, 10:51   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj

Piyasa olsun diye facebook kullananlar okumaz. Umurlarında bile olmaz.

frozen'ın dediği gibi yakında facebook gözden düşecek. Fakat tamamen değil. Her gün birbirine ulaşmaya imkanı olmayan insanlar hâlâ Facebook'u kullanıyor olacak, sessiz sedasız.

Fattur
02-03-2009, 20:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

facebook yakında gider de bu yakın 50 yılı bulabilir.
ayrıca o sözleşmeyi okuyan pek fazla kullanıcı yok..