Facebook'tan farklı ve ilginç proje!

CHIP Online
05-10-2009, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Facebook'un 300.000.000 kullanıcısı ne işe yarayacak diye merak ettiyseniz işte detaylar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... nc-proje_15565.html

Resimlerle: PDF'leri Word formatına çevirin

İnternet sitenizin bir başka dile çevirisini istiyorsanız, artık Facebook'tan bu konuda yardım alabilirsiniz. Facebook kullanıcıları sitenizi çevirirken, Facebook da bu işten reklam geliri sağlıyor.

Londra'da gerçekleşen bir internet uygulamaları konferansında, Facebook "Translations for Facebook Connect" isimli ücretsiz hizmetini tanıttı. Bu arama motoru herhangi bir çeviri yazılımı olmamasıyla şaşırtıcı; kullanıcı gücüyle çalışıyor!

Aslında bu uygulamanın temeli 2008 Şubat'ına dayanıyor. Facebook içeriğini 65 dile çevirme işinde Facebook, bir uygulama ile kullanıcılardan istifade etmişti. Kullanıcılar site terimleri için öneriler sunmuştu ve daha sonra kullanıcılar içlerinde en tutarlı olanlar için oylama yapmıştı. Böylece farklı dillerdeki Facebook sürümleri doğdu. Hem de büyük bir hızla; İspanyolca iki haftada tamamlanmıştı, Fransızca çeviri ise sadece 24 saatte tamamlandı.

Haberin devamında: 15000 siteye ne olacak?

Tüm konu: Facebook'tan farklı ve ilginç proje!

İzleyin: Mucize çocuk Connie Talbot

Resimlerle: PDF'leri Word formatına çevirin

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Facebook'ta ücretsiz çeviri yapar mısınız?

DesmaL
06-10-2009, 12:31   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj

İlk başlarda belki ! Ama sonrasının düzeni olamayacak. Portaldaki konunun altında yorum yaptım. Haklı olduğumu da sanıyorum. Kimin ne kadar doğru çevirici yapacağını ne kadar denetleneceğini bilmediğim bir sitemi bu kişilere çevirtmem arkadaş ! Yeminli tercümanlara giderim daha iyi ! Adama ingilizce site verip türkçe'ye çevir diceksin. Ordan çocuğun biri çevirecek. I love you < Seny sefi0rum ? Açıkçası denetleneceğinden de şüphe duyduğum için pek sıcak bakmıyorum..

cruel37
22-07-2010, 08:56   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

Kardeşim ne bitmez projeleriniz varmış ha kaçıncı oldu bu sayamadım cidden, video olayınıza bi düzen verseniz daha iyi olcak.