Facebook'u sallamanın 9 yolu!

CHIP Online
29-03-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'ta çok popüler olmak sizin için önemliyse, işte yapmanız gereken ilk 9 şey!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... n-9-yolu_39429.html

Resimlerle: 2011'in şok eden 13 sosyal ağ felaketi!

Facebook'u farklı amaçlar için kullansak da çoğumuzun ortak bir noktası var: Paylaşımlarımızın çok kişi tarafından beğenilmesini ve popüler olmasını istemek.


Ancak Facebook, her paylaştığınızı arkadaş listenizdeki herkese göstermiyor. Sosyal ağ, hangi paylaşımların kime gösterileceğini belirlemekte bir algoritma kullanıyor ve bu algoritmanın nasıl çalıştığını kimse bilmiyor. Bununla birlikte bazı kurallara uyarak popüler olma şansınızı artırmanız mümkün.


Pozitif olun


Geleneksel medyadakinin aksine pozitif haberler, sosyal ağlarda çok daha hızla yayılıyor. Psikologlara göre arkadaşlarımızın paylaştıklarımıza verdiği tepkilere dikkat ediyoruz. Genellikle arkadaşlarımızın mutlu olmasını istediğimizden, onların iyi hissetmesini sağlayacak şeyler paylaşıyoruz. Sonuç olarak paylaşımlarınızın olumlu olması halinde beğenilme ihtimaliniz daha yüksek.


Etkileyin


Kızgınlık veya gerginlik oluşturan içerikler iş yapsa da bir yazı ne kadar olumluysa paylaşılma ihtimali o kadar yüksek


Arkadaşlarınızın ve takipçilerinizin ilgilendiği şeyler yazın


Arkadaşlarınızın ve takipçilerinizin ilgi alanına girmeyen içerikler paylaşıyorsanız, olumlu olmanızın bir faydası olmayacaktır. Arkadaşlarınızın nelerden hoşlandığını öğrenin veya paylaştıklarınıza ilgi gösteren bir takipçi topluluğu oluşturmaya çalışın. Farklı grupları hedef alan farklı tür güncellemeler paylaşmayı düşünün.


Tüm Konu: Facebook'u sallamanın 9 yolu!

Resimlerle: 2011'in şok eden 13 sosyal ağ felaketi!

Kaynak: www.chip.com.tr