Facebook üyelerine dolandırıcılık uyarısı...

CHIP Online
02-10-2009, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Eğer sıkı bir Facebook üyesiyseniz bu uyarıya mutlaka kulak vermelisiniz: İşte Facebook'taki tehlike

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... -uyarisi_15569.html

Resimlerle: Tetikte olun; internette tuzağa düşmeyin

Facebook'tan insan manzaraları: CHIP Online'ın Facebook analizi için buraya tıklayın...

İnternet herkesin olduğu gibi, dolandırıcıların da işini kolaylaştırıyor. Her geçen gün daha yaratıcı hale gelen sanal dolandırıcılar şimdiye kadar pek çok kişiyi mağdur ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Son olarak ise Facebook'un 300 milyonu aşan üye sayısı dikkatlerini çekmeyi başardı. Dolandırıcılar için Facebook tam anlamıyla bir maden çünkü eğer bir Facebook kullanıcısının siteye giriş bilgilerini elde edebilirlerse, o kişi hakkında başka hiçbir yerde bulamayacakları kadar detaylı bilgilere erişme şansına sahip oluyorlar.

Bu bilgilerin arasında yer alan doğum tarihi gibi bilgileri kullanarak ise kimlik hırsızlığı gibi suçların gerçekleşmesi kolaylaşıyor. Ama yeni yöntem bu kadar karmaşık değil. Dolandırıcıların son yöntemi arkadaş listeleri üzerinden "basit bir biçimde" para sızdırmak.

Peki ama nasıl sızdırıyorlar? Haberimizin 2. sayfasında...

Tüm konu: Facebook üyelerine dolandırıcılık uyarısı...

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Resimlerle: Tetikte olun; internette tuzağa düşmeyin

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce insanlar Facebook'ta olması gerekenden fazla mı bilgi paylaşıyorlar?

OSMAN BAĞÇEVAN
02-10-2009, 14:15   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

evet , paylaşıyorlar ki ben bile paylaşıyorum,paylaştım : )

International Affairs
02-10-2009, 15:56   |  #3  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Olması gerekenden değil sınırların ötesi bir paylaşım var.