Facebook virüs mü yayıyor?

CHIP Online
22-12-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook kullanıcıları, dikkat! İnternette dolaşan bu e-postaya kanmayın; yoksa...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/facebook-virus-mu-yayiyor_24241.html

Resimlerle: Skandal Facebook sayfaları!

Sosyal ağlarla sürekli iletişim halinde kalabilmek için verdiğiniz ve zaman zaman ağ sisteminden gelen e-posta mesajları her zaman göründüğü gibi olmayabilir. Bunun son örneği bugün yayılmaya başlayan bir kötü niyetli mesaj. E-posta kutunuza Rachel Connor isimli hoş bir bayandan bir Facebook mesajı düşerse hemen silin, zira bu e-posta hiç de görüldüğü gibi değil!

Örnek ekran görüntüsünden de görüldüğü gibi (ayrıntılar ve resmi büyütmek için üzerine tıklayın) Facebook'un kullanıcılara otomatik olarak gönderdiği mesajların bire bir aynısı gibi görülen mesaj aslında kötü niyetli kod içeren bir siteye yönlendirme taşıyor. "Can I speak to.." diye başlayan ve sizinle konuşmak istediğini belirten Rachel Connor diye hoş bir bayandan geldiği görülen bu mesajda yer alan bağlantıya tıkladığınızda (bağlantı Facebook'a gidiyor gibi görünüyor ama aslında kötü niyetli kod içeren bir web sayfasına yönlendiriliyor) güncel bir internet koruma programına sahip değilseniz hiçbir uyarı almadan tarayıcınız alakasız bir siteye yönlendiriliyor ve gerekli güncellemeleri yüklemediyseniz bilgisayarınıza virüs bulaşma olasılığı bulunuyor.

Kısacası, ne kadar güzel olursa olsun Rachel Connor'dan gelen Facebook mesajını açmayın. Hatta işin doğrusu, tanımadığınız kişilerden gelen Facebook mesajlarına kesinlikle güvenmeyin.


Tüm konu: Facebook virüs mü yayıyor?

Resimlerle: Skandal Facebook sayfaları!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Facebook vs. gibi sosyal ağlardan gelen mesajlara güveniyor musunuz?

tumantuy
22-12-2010, 20:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
329 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

level 2142 facebook ta ücretsiz oyun sayfası herkez gelsin bi baksın