Facebook yine iş başında!

CHIP Online
07-09-2010, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook, sessiz sedasız yepyeni bir özelliği test etmeye başladı. İşte o özellik ve getirdikleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/facebook-yine-is-basinda_22258.html


Resimlerle: Facebook'un 7 bilinmeyeni

Facebook yeni bir uygulamayı kimselere haber vermeden test etmeye başladı.

Facebook Blog'una göre yakın zamanda beliren yeni bir "ikon" strong>"X kişisine katılın" adı altında görülüyor. "X kişisine mesaj atın ve X kişisiyle chat yapın" tanımı görülüyor.

Bu özellik sayesinde seçilen kişinin ya da sayfanın ne zaman, nerede, ne yaptığını otomatik olarak gelen "notification"lar yani bildirimler aracılığı ile öğrenebileceğiz. Temel olarak Twitter'ın "Follow" mantığını temel alan Facebook, tıpkı Twitter'da olduğu gibi günlük aktivitelerin en hızlı şekilde takip edilebilmesine olanak sağlamak istiyor. Yani bir kişinin bütün yaptıklarını takip etme imkanı sunuyor. Bu sayede ilgilendiğiniz kişilerin yorumlarını ve paylaşımlarını kaçırmamış oluyorsunuz.

Gerçekleştiği taktirde kullanıcıların özel hayatlarını koruyamayacağı korkusuysa ayrı bir sorunu beraberinde getiriyor. Çünkü Facebook geçtiğimiz yıllarda birçok gizlice izlenme olayına ev sahipliği yapmıştı.

Tüm konu: Facebook yine iş başında!

İzleyin: Facebook filmine ikinci fragman

Resimlerle: Facebook'un 7 bilinmeyeni

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Facebook'un son dönemde yaptığı yeniliklerden en iyisi sizce hangisi?

spring
07-09-2010, 18:04   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

   "Yerler" ve "Sorular" uygulamaları hariç hiçbir uygulamayı beğenmedim. Mesela şu takip etme uygulamasını beğenmediğim gibi. Bu gibi şeyler yüzünden millet Facebook'tan soğuyacak bence.   
   
   En iyi uygulama konusundaki fikrime gelince, bence en iyi uygulama "Yerler" ve "Sorular" uygulamaları. (Her ne kadar "Sorular" uygulamasının Türkçesini göremediysem de, yapılma amacından dolayı beğendim.) Yerler uygulamasını şundan dolayı beğendim: Mesela arkadaşınla buluşmak için bir yere gideceksin ve arkadaşın seni orada bekliyor. Hem sen oraya giderken kaybolmazsın, hem de arkadaşını daha kolay bulursun. Sorular uygulamasında da kullanıcılar Facebook hakkında kafalarına takılan soruları diğer kullanıcılara sorup fikir sahibi oluyor. Kullanım amacı Yardım Merkezi gibi yani. Bu yüzden iyi bence.