Merhabalar benim toshiba laptopum açılışta fan çalışıyor açıldıktan sonra duruyor çalışmıyor acaba sorun nerdedir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Fan Çalışmıyor
bildiğim kadarı ile laptop fanları sürekli aktif olarak çalışmazlar zaten...işlemcinin aşırı ısınmasına neden olacak işlemler yapıldığını zaman fan daha fazla soğutma için daha hızlı çalışmaya başlar...
cevabın için teşekkürler... bir kaç laptopta çok ısınıyordu içini açtım fanlar çok tozlanmıştı temizledim ısınma azaldı buda çok ısınınca dedim tozlanmıştır içini açtım çok temizdi toz yoktu çok aşırı ısınıyor bu elimde kalacak diye korkuyorum :D
toz olmaması fanın sorunsuz olduğu anlamına gelmez...düzensiz çalışıyor olabilir...fanlar çok basit sistemlerdir..mıknatıs ve küçük bir bobin'e benzer bir sistemleri vardır...eğer sorun yaşayacağını düşünüyorsan değiştir..söküp temizleyebildiğine göre yeterli teknik bilgiye sahipsin sanırım...
Elimde eski bir acer vardı acer yetkili servisini arayıp ekran kartını sorduğumda bana 400 tl gibi bir fiyat söyleyince bende laptoptan vaz geçip açıp söktüm ve yeterince bilgi öğrendim internettende araştırmalar yaptım şimdi laptopları dağıtıp topluyorum 4 değişik marka dağıtıp topladım bir sorun olmadı şimdi elime ekran kartı düşürse onuda yaparım , yardımın içinde teşekkürler