arkadaşlar pc nin fanını görmelisiniz mübarek odun motoru gibi ses çıkarıyor ve rahatsız ediyor bu sesi azaltma imkanımız yokmu.Aynı marka pc den internet cafede var bu kadar ses çıkarmıyor yardım bekliyorum
FAN fazla ses çıkarıyor
- 1
- 2
fan anakart oturmama gibi olmaz çünkü hiç ellemedim sürtünme ise kasanın yan kapağında plastik yer var doğrudur fana geçiyor
peki fanı yağla dedi bi arkadaş o konuda düşüncen ne yağlayayım mı fanı
bide şu anda baktım çok fazla toz olmuş böyle olmasında pencere önünde olduğu için olabilirmi
tamam bi arkadaşla deneyelim onu 14-15 gibi cvp veririm artık
arkadaşlar başka çözüm yolu yok mu???? yardım lütfen
arkaşlar dün temizledim fakat hala fazla ses çıkıyor işlemçi sogutma fanından geliyor ses.elimle az yavaşlattığımda ses azalıyor speed fan yükledim fan 1 2909 fan2 2860 rpm tepm1 38 temp2 60 temp3 25 hd0 29 temp 1 40 derece uygun mu bunlar
Bende aynı sorundan dert yanıyordum ama sonunda fanı yağlamayı denedim ve şimdi fıstuk gibim çalışıyor ses falan yok. eğer bu işlerden anlayan biriyseniz kendiniz yağlayın şayet anlamıyorsanız bir bilen arkadaşınıza yağlatın :) Zira yanlış yağlama hiç çalışmamasına neden olabilir .
Doğru yağlamak için http://www.beyazorumcek.com/bilg ... yaglamak-t1759.html şu linke bir bak ...
ilk iş olarak temizle arkadaşım al eline elektrik süpürgesini bütün tozu al benimde öyleydi fan biryere mi değiyor, ömrü mi bitiyor derken temizledim kesildi ses 3 ay sonra tekrar başladı sonra tekrar temizlik mekanik bir sorun yoksa çözüm bu yani ama işlemci fanını yağlarken temizlerken dikkat etmek lazım
bios ayarlarını kurcalak nasıl olur
buqünümü baştan aşağı kasamı temizLemeye ayırdım
cpu fanından çok fazLa ses qeLiordu, bi qüzeL temizLedm fanın herbiyerini özene bözene. haLa boru qibi ötüyor!
başka fan aLıcam, her türLü oynamayı yaptım siLent modda ses biraz daha az qeLior ancak cpu ısınınca sesin şiddetide artıor. zaten sıcakLığınında 59Cº den aşağı indiğine hiç qörmedm
yükteyken 63-73 Cº arası değerLe hep, yanıcak biqün işLemci
biraz önce 81 qördüm, speedfanLa manueL kontroLLe düşürdüm anca
İşlemcin çok fazla ısınıyor o yüzden fanın da soğutabilmek için sürekli yüksek devirde dönüyor termal macununu yenileyebilirsin işe yaramazsa fanın ömrü bitmiştir yeni bir fan alman gerekir.
antaLya qibi yaz kış sıcak bi memLeketten yaşamanın dezawantajı da bu oLsa qerek =)
macunu daha yeni yeniLemiştim usta ya,
thermaL su soğutmaLı bi fan düşünüyorum
LGA775 için önerebiLEceğin bi modeL warmı?
walla temizledim önceden odun motoru idi şimdi ferrari motoru gibi oldu fanında pc nin .. orada kalsın ellemiyorum
hay ağzınLa bin yaşaa
eLimde kaLcak benmkide bu qidişLe koparıp atacam sinirdenn
yeni bi fan aLana kadar benden uzak dursun^^
aha bide uzak olabilsek ama olsun müxik açıyoruz sesi duymuyoruz xD
ehuhe
ya inanırmısın, şuan fiLm izLiorum kuLakLık taktım
kuLakLığın sesinide oLdukça açtım ama fanın sesi o kadar çok çıkıyorki fiLmin en sessiz heycanLı yerinde fan sesiyLe irkiLiyorum =))
4720 Rpm Lerde qezio şuan 74Cº e dayanmış, aLLah muhafaza yanLışLıkLa bi photoshop açsam işLemci yanacak xD
Arkadaşım makine yağıyla fanı yağla hiç bir sorun olmaz 3 yıldır yapıyorum fan mis gibi olur ses sorunun ortadan kalkar
Fanın etikitini kaldır sonra tıpa çıkacak karşına onuda kaldır bas yağı tıpayı kapa etiketi yapıştır olay bitmiştir.
- 1
- 2