Fan Hızları

HPQ-User
22-04-2008, 23:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Ümit sormuş:
Merhaba Arkadaşlar bir sorum olucaktı.Bende Ekran kartı sıcaklığı 65 derecede cpu ise normalden fazla ısınıyor.Ne yapmalıyım fan hızlarını nASIL artırabilirim?Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel pentıum D 3.00 ghz nvidia geforce 256mb 512 ram xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Sefa Adak
22-04-2008, 23:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Ekran kartı sıcaklığınızın 65 derece olması gayet normal.CPU'nuzun fazla ısınması büyük ihtimal fan blogunuzdaki tozlanmadan kaynaklanıyordur.Fan blogunuzu temizlemenizi ve CPU üzerine sürülen Termal Macunu yenilemenizi öneririm.Böylece işlemcinizin sıcaklığını düşürebilirsiniz.Fanların normalden az döndüğünden şikayetçiyseniz fan ayarlarlamalarını SpeedFan programını kullanarak yapabilirsiniz.

Banned
22-04-2008, 23:58   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Normalde ekran kartları üzerindeki sağuucular overloc yapmadıysanız yeterlidir.Buradan yola çıkarsak sizin bu ısı değerledini görmenizin sebebi yetersiz eksoz fanları, bakımsız bırakma tozlanmaya bağlı yetersiz soğutma, eskiyen termal macun, kasanın sirküle imkan az olan ortamda muhafaza edilmesi ve sürekli yoğun kullanım sebeblerinden kaynaklanıyor olabilir.
Bu nedenlede ;Öncelikle soğutucu ızgaraları temizlemenizi, termal macunların eski olabileceğini düşünüyorsanız yenilemenizi, kasayı ferah yerde (Önü arkası açık) muhafaza ederek hava akımını engel teşkil edecek durumlardan kaçınmanızı, eksoz fanlarınız yetersiz ise minumum 110-2 cm lik fan kullanmanızı , biosa girerek hardware monitör seçeneğinden fan hızlarını artırmanızı , ayrıca sistem kontrolünü açmanızı, sorun hala devam ederse format atmanızı öneririm.
BeğendimBeğendim siz iki konu açarsınızda ben iki cevap yazamazmıyım