Merhaba öncelikle PC özelliklerim: AMD FX x6 3.3 ghz . 8 GB RAM. Radeon hd 6850 1 GB e.karti kisaca bunlar PC alalı 1 yıl oldu son zamanlarda oyun oynarken falan kapaniyor coretemp ile baktim sicakliktan dolayi kendi kendine kapaniyor bende fan almaya karar verdim sormak istediğim şu: ekran kartı fanı satilir mi benim ekran kartina gore varmıdır düsüncem şu ya ekran karti fani yada hem işlemci hem kasa fanı sizce hangisi ve link atarmısınız acil... Teşekkürler
Fan ile ilgili acill yardım
- 1
- 2
fan hızı iyiyse değiştirmene gerek yok. macunu yenile
Nasıl yani kardeş benim bildiğim macun harici bisey ben hic surmedim ki
hocam ekran kartı amd amd control center ı ındır gpu overclock var oradan fan hızını manuel seç % 100 güç ver sıkıntı olmaz amd ekran kartlarında genelde % 50 de çalışıyor sıstem max dolu olsa bıle onu manuelde 100 yap rahatlatır kartı
Birde o işlemci fazl o.c. yemiyor o.c. yapma o işlemciye ısı yapar
Merhaba öncelikle PC özelliklerim: AMD FX x6 3.3 ghz . 8 GB RAM. Radeon hd 6850 1 GB e.karti kisaca bunlar PC alalı 1 yıl oldu son zamanlarda oyun oynarken falan kapaniyor coretemp ile baktim sicakliktan dolayi kendi kendine kapaniyor bende fan almaya karar verdim sormak istediğim şu: ekran kartı fanı satilir mi benim ekran kartina gore varmıdır düsüncem şu ya ekran karti fani yada hem işlemci hem kasa fanı sizce hangisi ve link atarmısınız acil... TeşekküEkran kartı ısısından dolayı olduğunu nerden biliyorsun? Core temp sonuçları nedir? GPU-Z ile ısılara bak. Hardware monitör ile işlemci ısılarını kontrol et. Güç kaynağı sorunu da olabilir.
amd kulanıyorum kartım 7770 o.c. versiyon oradan bılıyorum ekran kart ısı yapıyorsa bunu dene max yükte en az 10 C fark atıyor
anakartın benimkinin aynısı
işlemcinin altındaki kuzey köprüsü soğutucusu yanıyordur eminim. haliyle işlemcinide ekran kartınıda etkiler. oraya özel bir fan koyabilirsin. (bu anakartın alınmamasını gerektiren bir sebep)
soket şart değil. psu ya direk bağlayabilirsin. fanıda resimdeki gibi ekran kartının üstüne koyup soğutucuyu gösterebilirsin.
resimdeki mavi dikdörtgenler fan beyaz oklar yönünü gösteriyor.
bu arada o soğutucuya dokunarak ısısı hakkında bilgi verirmisin. benim anakartmı arızalı seninkide sıcakmı. önce ondan emin olalım.
Tamam, senin sorun belli oldu gibi. CPU çok fazla ısındığı için kapanıyor. Yeni bir soğutucu lazım. Herkese diyorum alırken stok fan almasınlar diye aha böyle sıkıntı çekiyorlar ve bazıları anlamayıp yinede gidip ekran kartına abanıyor (sana söylemiyorum). Neyse, bütçen varsa iyi bir işlemci soğutucu almanı tavsiye ederim.kardeş tam kapanıcak tı o zaman çektim core temp var yanda 83 derece idi 90 da kapanı
Tamam, senin sorun belli oldu gibi. CPU çok fazla ısındığı için kapanıyor. Yeni bir soğutucu lazım. Herkese diyorum alırken stok fan almasınlar diye aha böyle sıkıntı çekiyorlar ve bazıları anlamayıp yinede gidip ekran kartına abanıyor (sana söylemiyorum). Neyse, bütçen varsa iyi bir işlemci soğutucu almanı tavsiye ederim.Bende öyle düşünüyorum zaten ekran kartonun fan hizini artirdim işlemci fan alicamda simdi anakarta uyumlu soketlere uyumlu işlemciye uyumlu fani nerden bulucam
Bende öyle düşünüyorum zaten ekran kartonun fan hizini artirdim işlemci fan alicamda simdi anakarta uyumlu soketlere uyumlu işlemciye uyumlu fani nerdenCONTAC21 LGA775/1155/1156/1366 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
HYPER TX3 EVO LGA775/1155/1156/1366 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
HYPER T4 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCUCONTAC30 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
soket şart değil. psu ya direk bağlayabilirsin. fanıda resimdeki gibi ekran kartının üstüne koyup soğutucuyu gösterebilirsin.Kardeş benim ki şuan ılık ama calisan adam akilli bisey yok ondan
resimdeki mavi dikdörtgenler fan beyaz oklar yönünü gösteriyor.bu arada o soğutucuya dokunarak ısısı hakkında bilgi verirmisin. benim anakartmı arızalı seninkide sıcakmı. önce ondan emin olalım.
http://www.vatanbilgisayar.com/S ... ils.aspx?I_ID=58361 bu nasıl kardeşCONTAC21 LGA775/1155/1156/1366 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
HYPER TX3 EVO LGA775/1155/1156/1366 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
HYPER T4 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCUCONTAC30 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
ben masa üstünü gördüğümde o sorunu yaşıyorum. demekki revüzyon farkı. benimki 1.4
nete girdiğin halde sıcak değilse o sorunun yok demek ki. dıamondminesin sunduğu soğutuculardan biri sorununu çözecektir.
http://www.vatanbilgisayar.com/S ... ils.aspx?I_ID=58361 bu nasıl kardeşOlur. Fakat 4 borulu olanı al almışken 10 TL fark var:
- 1
- 2