Benim bilgisayarımda hiçbir sorun yokdu , performansım çok iyidi.Taki fanımda küçük bir sorun olana kadardı.Fanımda küçük bir sorun oldu ve 2.60 ghz işlemci şuanda 0,8 , 0,7 gibi değerlerde çalışıyor bunun sebebi fan mıdır? (fansa yenisini alıcağım (laptop) tavsiyelerini varsa yazarsanız sevinirim).
Fan Sorunu
boştayken tasarruf moduna geçer.kullanım esnasında sıkıntı yoksa bişey olmaz.fan sıcaklığa göre otomatik çalışır.
eskiden fandan normal sesler geliyordu şimdi ise garip sesler geliyor ve oyunlarda eskiden 3.0 ghz çalışırken bu garip sesler ortaya çıktıktan sonra 0.8 ghz çalışıyor
nasıl sesler video ses vs at veya detaylı anlat.
-güç tasarrufu modundaysa normale al(güç seçenekleri)
-hd sentinel programı ile hdd durumunu kontrol et
-speccy programı ile sıcaklıkları kontrol et
hdd durumu gayet iyi zaten daha geçen yenisini almıştım programdanda baktım iyi ama sıcaklıklar çok işlemci sıcaklığı 87-90 arası anakart 87 ekran kartıda 80 derece sıcaklıkda https://youtu.be/Ri6xqXnqvQkv buda fan sesinin linki ama dinlerken sesini biraz kısmanı öneririm çok yüksek
bide bu sıcaklık değerleri oyun açıkken degil normal oyun oynamadan
fan bozuk olduğundan aşırı ısınıyor.dolayısıyla anakart dahil aşırı ısınmaya sebep oluyor,arızaya sebep olmaması için frekans ve performans otomatik düşüyor.pc nin modeliyle internetten yada bilgisayarcıdan fan bulabilirsin
Ben kendi fanimin aynisini almak istiyorum fan modelimi nasil öğrenebilirim internet sitesinde soyle yaziyo ozellikleri hangisi fanim oluyor
veya bana onun yerine kullanabileceğim güzel ve bilgisayarımı düzeltecek bir fan önerir misin