Yeni bilgisayar aldım.Bir süre sonra fan helikopter gibi ötmeye başladı.Tornavidalar ile kasayı açtım.tozlardan kurtulmak için vantilatörün önüne tuttum.Fan ve diğer kasa içindeki kısımlar tozdan kurtulsun diye.tam olarak temizlenmedi.Sonra tozlu bölgelere hızlı bir şekilde üflüyorum.İşe yarıyor tozlar kalkıyor ama bu seferde kalkan tozlar genzime doluyor.
Siz kasanın içindeki(özellikle fan daki) tozları nasıl temizliyorsunuz.Özel bir taktiğiniz varsa paylaşabilir misiniz?
Fan tozlardan nasıl temizlenir?
Yada güçlü bir elektrik süpürgesi kullanabilirsin mümkünse ucu ince oln aparatları dene işe yaraya bilir.ben fanı söküyorum gidiyorum balkona pecetemi alıyorum yanımada vi vantilatör peceteyle siliyorum vantilatörde tozları başka yere yoluuyor
kulak temizleme çubukları olyo onlarda çok işe yarıyo
git bi bisikletçiye kompresörle hava tut her tarafına hem şişirmeye kullanılan kompresörler acaip güçlü oluyor geçen bende denedim bi tane zerre kalmadı yanlız dikkat et fanları koparma...
helikopterin bozulmuş bende de oldu 3 taneden birisi bozulmuş. kasanı aç hangisinden ses geliyor ona bak ya fanın uzantı kablolarını çıkar yada fanını değiş onun geri dönüşmünü isteme çünkü 6 dolar en iyisi kolay gelsin :)
Komprasörde son surat hava ufletmek anakart veya ekran kartı uzerındekı votaj dengeleyıcılerı veya dıreçlerı yerınden cok rahat bır sekılde koparıp atar.. Ondan sonra taktıgında anakart çalışmazsa görürüm ben seni... Bu iş için bır tane yaglı boya fırcası alacaksın ufak.. Elk. supurgesının itici kısmıyla (yoksa çekici kısmıda olur) hava ufletırken fırca ılede tozların yapıştıgı yerden kalkmasını sağlayacaksın
heç bir şey olmaz kardesim süpürge deil kurutma makinası olmaz kulak temizleyiciside vb araçta en iyi sanayiye gidecen güzel bir kompres hava tutacan havayı yarı ac yada pc için el kompresleri var onlarda 50 ytl ben her zaman tutarım ayarı bilisen heç bir şey olmaz
fanın pervanelerini çıkar yıka sonra tekrar tak...
Bencede en iyisi boya fırçası... Fazla güçlü olmayan bi hava akımıyla önce genel bi tozunu alıcaksın makinenin, sonrada fırça :)) Ben hep öyle yaparım
Ayrıca elektrik süpürgesi ve saç kurutma makinası gibi cihazların parçalarına statik elektrik yükleme tehlikesininde olduğunu belirtmeliyim.Sistemini açar açmaz bir kaç parçana elveda diyebilirsin en iyisi cpu fanı gıbı bılesenleri yerinden sök öyle kompresörle hava tut temizle
ve eski termal macunu temizleyip yenisini sür ekran kartı fanınıda bir fırça yardımı ile temizliyebilirsin.Diğer bileşenleride HDD anakart vb.parçalarıda kasadan sökerek fırça yardımı ile temizlemeni öneririm.Biraz vakit alıcaktır ama işini garantiye almış olacaksın.
ya biz teknik serviste bu tür toz temizligi için küçük el komprosörlerini kullanıyoruz bizmki dışa dogru hava üflüyo iki tane kademesi var ve zaten bütün bilgisayarcılar aynı aleti kullanır sen albailrsen ondan al yok para harcamam diyosan işte fırca kulak çöpü vs o tür şeyler kullan dostum
INTERFACEya biz teknik serviste bu tür toz temizligi için küçük el komprosörlerini kullanıyoruz bizmki dışa dogru hava üflüyo iki tane kademesi var ve zaten bütün bilgisayarcılar aynı aleti kullanır sen albailrsen ondan al yok para harcamam diyosan işte fırca kulak çöpü vs o tür şeyler kullanpeki butür şeyler pahalımı? nerden bulabiliriz link wrmı??