merhaba
pcimde ekran kartınınki ile birlite 4 fan var
1tane işlemcidebi tane ekran kartında iki tanede kasanın arkasında var...
ama arkadaki fanlardan bi tanesi dönmüo:S
nedenini bilmiyorum
yardım edebilirmisiniz?
merhaba
pcimde ekran kartınınki ile birlite 4 fan var
1tane işlemcidebi tane ekran kartında iki tanede kasanın arkasında var...
ama arkadaki fanlardan bi tanesi dönmüo:S
nedenini bilmiyorum
yardım edebilirmisiniz?
donmuyorsa ya fan bozuk yada fana voltaj gelmıyor
belkide dönmediğini söylediğin fan,kasa içi sıcaklığı belli bir dereceye yükseldiğinde otomatik olarak devreye giriyordur.bozuk bu demek doğru olmaz.
Kasa arkasındaki (power değil diğer) fan hiçkimsede dönmüyor merak etme o kasa içindeki sıcaklık aşırı derecede artınca döner bizdede aynı.
fan 3 bağlantılı ıse ayrı onlardan taktım arkadasıma dırek donuyorlardı ama yınede fazla bılgım yok termıstorlu dur belkı arakdaşların dedıgı gibi o zaman ancak bellı sıcaklıgı algılayınca doner ama arkadasıma taktıgımdada temıstor wardı o dırek dondu o da 3 pinli idi ama dedıgım gibi fazla bilgim yok termıstorlu fanlarda
şimdi arkadasım kasadakı fanların ustunde genelde termo ölçen bir parça yoktur.Bunu anakartın uzerındekı termometreler yapar anakartın ısındırıgın belırten bu uyarıcılar 3 pinli kasa fanı konnektroune bağlı fanlara dönmelerini söyler. Eğer senin kasa fanın direkt 4 girişli power kablolarına bağlı ise fırıl fırıl döner.Bunun bir zararı yoktur sadece kulakları tırmalar zamanla, Eğer fan girişi 3 pinli ufak konektorlerdense anakartına bağlaman lazım.Haa 4 girişli ise powerlara eğer 4 girişli bağlantıda fan dönmüyorsa yaa fanın kablolarında kopukluk vardır, temassızlık olabilir,taktıgın power kablosu sorunludur yada fanın bozulmuştur.
Eğer 3 girişli anakartın ustundekı girişlere taktıysan Bios'tan chasis fan kısmına bakmalısın. buradan kapalı olabilir veya belli bir sıcaklıktan sonra çaıl dedigin için çalışmıyor olabilir. Buunu ayarını anakart kıtapcıgından bios kısmına bakarak öğrenebilirsin. Sıcaklıgı 30dereceye düşürdügünde chasiste çalışır gibi geliyor bana.Yanlız dıkkat et CPU sıcaklıgını düşürme yoksa bilgisayar sana sürekli uyarı verır.CPU'ya hıc bulaşma..
baktın hıcbırı olmuyo kendıne bır tane fan al derım.
bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :) ama bendekı cpu fanın birinin ustunde termıstor wardı bak kafam karıstı şimdide o hangı prensıple calısmakta hem anakartan gelene tepkı verıyor hemden sogutucudan aldıgı ısıdan mı tepkı verıyor bıde 4 gırıslıyı powerdan gelen güç uçlarına takılacak bende 4 tane war ewet kafa tırmalıyor gercekten ama pc o.c lı oldugu ıcın gereklı 2 yandan kasa kapagından ıkı tanede eksoz fan chıp setın sıcaklıgınıda dusuruyorum bu sayede ::)))