arkadaşalar acil görüş ve deneyimlerinize ihtiyacım var asus F3SR 200 DR bir laptopum var ve 1gb ramı var 3 gün önce 2gb ram daha eklettimve sanki bundan sonra daha çok ısınır fanı daha çok çalışır oldu hatta sık sık kapanmaya başladı sorun neyde olabilir ramı mi çıkarmalıyım yoksa fan mı bozuk
fan
yeni taktığın ram le eskisinin hızlarını bi kontrol et eğer hızlar farklıysa çakışma olabilir.
bunu nasıl kontrol edebilirim ki kız olduğum için anlamıyorum işin bu kısmından
kız olmanla ne alaksı var eski ramin mhz sini bilirisn sanıyorum bilmiyorsan sistem özelliklerinden dizüstünün kitapçıklarından falan bak aldığın ram in içinden küçük bi broşür gibi b işey çıkar onda yazar yok olmadı faturana bak ondada yazar
anladım kontrol edicem bilgisayarcıya sordum ram ısıtmaz dediama genede emin olamıyorum
yeni aldığın ram de hata vardır. ya da uyumsuzluk. yenisini verip başka bi model alabilirsiniz.
Isı değerlerini everst gibi programlardan kontrol et aşırı ısı varsa cpu üzerinde bu kapanma nedeni olabilir.
Ram ısı yaratmaz ancak mavi ekran hataları verip reset atıyorsa bu yeni aldıgınız ramin arızalı oldguna işarettir.