Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm.Yeni bilgisayar topladım.A320M Anakart + Ryzen 3 1200 + DDR4 4x2 2400mhz GTX 750 Tİ 400GB HDD 300w Asus PSU. Kasaya takmadan dışarıda kurdum sistemi ve çalıştırdım.Fanlar döndü ekran kartında güç ışığı yandı fakat fanlar full stabil dönüyor.Normalde pc açılırken böyle fan yavaş başlar sonra birden ses gelir ve hızlanır sonra görüntü gelir.Fakat bende o olmuyor.Fansız çalıştırdım bir baktım işlemci ısınmıyor.Ekran kartıda ısınmıyor.PSU değiştirdim sonuç gene aynı.
Fanlar Dönüyor fakat Görüntü gelmiyor.
Anakarttaki ikinci giriş çalışmaz çünkü işlemcimde dahili ekran kartı yok.Parçalar ikinci el olduğu için güvenemiyorum hangisi bozuk diye.
ramleri tek tek takıp sorun olup olmadığına bir bak
onların hepsini denedim kardeşim.Bilgisayarcıya götürdüm yüksek ihtimal bios çökmüş tekrar bios yazacak dedi yüksek ihtmal orada kontrol ettik işlemci ısındı.
o zaman bios pilini söküp takmayı dene.
Arkadaşlar anlamıyor beni herhalde.Akla gelinebilecek herşeyi denedim.Bios durumu ise şu şekilde aldığımız adam anakartı verirken fan braketi göndermedi kaç kez aradık telefonlara bakmadı en son açınca kavga ettik beni küçük malzeme için birdaha aramayın dedi.Büyük ihtimal bios arızası çünkü speaker ses falan vermeyince anakart dedik ama baktık işlemcide ısındı.İnşallah biosdurda kurtuluruz.