FAR CRY 2 6850'de kasıyor :S nedir bu?

mayel
12-05-2011, 16:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj

Arkadaşlar FAR CRY 2 'yi full ayarlarda çöznürlük ise 1920X1200'de oyunuyorum ama oyunda takılmalar oluyor.Çözünürlüğü 1600X900 yaptım takılmalar geçti ancak öylede görüntü kalitesi düşüyor.Şimdi Windowstan pc'ninde çöznürlüğünü düşürcem o zaman kötü olutor.''ÖNERİLEN ÇÖZÜNÜRLÜK''  1920X1200    , nedir bunun çaresi yaa, nette bulalamdım.Bu oynlar sistem seçiyor sanırım.Bazaı oyunlardada Nvidia sorunlu.

İLLeGaLCoDeMasTeR
12-05-2011, 16:32   |  #2  
İLLeGaLCoDeMasTeR avatarı
Yıllanmış Üye
241 mesaj

Ben o oyunu 640 x 800 oynarken dua ediyodum :D 1600x900 kötü he :D

Karo00
15-05-2011, 19:40   |  #3  
Karo00 avatarı
Yıllanmış Üye
327 mesaj

Ekran kaç "

mancınık
15-05-2011, 20:36   |  #4  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

AA yı 8X ise 4X e düşür birde pach dosyasını indir   yükle yanılmıyorsam 2,1 idi

niko6185
15-05-2011, 20:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
886 mesaj
Alıntı: mancınık  
AA yı 8X ise 4X e düşür birde pach dosyasını indir   yükle yanılmıyorsam 2,1
mancınık olmaz öle şey ya bendede 23 inch var + gts 250 1g var ve ful cözünürlükte oynuyorum ultra high ayarlarda anti alisin full acık hic kasmıyor da hd 6850 nasıl kasıyor cok şaşırtım valla bende kassa o kartı camdan aşağı atarım

mancınık
15-05-2011, 23:20   |  #6  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj
Alıntı: niko6185  
mancınık olmaz öle şey ya bendede 23 inch var + gts 250 1g var ve ful cözünürlükte oynuyorum ultra high ayarlarda anti alisin full acık hic kasmıyor da hd 6850 nasıl kasıyor cok şaşırtım valla bende kassa o kartı camdan aşağı atarı
bendede gtx 460 var sistemime profilden bakabilirsin 1920 /1080 ortalama 65/70 fps veriyor gts 250 nasıl oynuyorsun bırak şu nvida fanatikliğini insanları yanlış yönlendiriyorsun madem okadar iyi oyununun bencmark prosuyla 1920/1080 very hght vsync acık bir test yapta resminikoy şurayada bakalım övdüğün kadar varmıymış şu gts 250

mancınık
15-05-2011, 23:25   |  #7  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

bu arada oyunları akıcı bir şekilde oynanması için ortalama değer 60 fps dir bunun altındaki değerlerde zaman zamam takılmalar olabilir bazende hiç olmaz oyununa oyun motoruna  göre değişiyor

niko6185
16-05-2011, 10:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
886 mesaj
bu arada oyunları akıcı bir şekilde oynanması için ortalama değer 60 fps dir bunun altındaki değerlerde zaman zamam takılmalar olabilir bazende hiç olmaz oyununa oyun motoruna  göre değiş
dostum sen demek hic bişeyden anlamıyosun ilk kez senden duydum 60 fps altında oyunda takılmalar oluyor ya cok sacma geldi bana örnek bi telefon düşün onunla video cekioruz ve 640x480 cözünürlükte 30 kare saniye ile yani 30 fps oluyo ve cokta akıcı demem oki git öğrende gel ben kücüklükten beri oyun oynarım ve oyunlarda 25 fps ve yukarısı full akıcıdır ben piyasadaki bütün oyunları oynadım senin kartına bişe demem yok ama cok sacma bi marka aldın şu an gtx 460 alsam http://www.teknobiyotik.com/dona ... es-ekran-karti.html bu kartı alırım ve senin kartından eminimki daha hızlı ve performslıdır  ama gts 250 her işimi görüyor daha ne yapam başka kartı parana yazık edmişin gercekten farcry 2 yi yüklüyeyimde size göstereyim kac fps verdiğini resimle görün ve gayet akıcı oynuyorum oyunu anlamadığım hd 6850 nasıl kasıyor oyunu

Son Düzenleme: niko6185 ~ 16 Mayıs 2011 11:08
mayel
16-05-2011, 12:01   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
201 mesaj

Arkadaşlar Monitörüm 22 inch .Ama doğal çöznürlüğü 1920X1080.  Far Cry 2'nin tüm aYARLARI FULL VE ÇÖZNÜRLÜKTE 1920x1080 olunca FPS düşüşünden ziyade oyunda takılmalar oluyor.Sadece çöznürlüğü düşürünce 1600x900 falan yapınca (ki dğer ayarlar fulde) takılmalar gidiyor fakat görüntü kalitesi düşüyor.Arkadaşımda GTX 460 var.Çok iyi bir ekran kartı.Genelde Nvidialarda sorun olmuyor oyunlar.Ya da diyebilir ki oyunlar sistem seçiyor.Mancınık arkadaşımın dediği şeyleri yapayım sonucu haber veririm.

mancınık
16-05-2011, 19:11   |  #10  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj
dostum sen demek hic bişeyden anlamıyosun ilk kez senden duydum 60 fps altında oyunda takılmalar oluyor ya cok sacma geldi bana örnek bi telefon düşün onunla video cekioruz ve 640x480 cözünürlükte 30 kare saniye ile yani 30 fps oluyo ve cokta akıcı demem oki git öğrende gel ben kücüklükten beri oyun oynarım ve oyunlarda 25 fps ve yukarısı full akıcıdır ben piyasadaki bütün oyunları oynadım senin kartına bişe demem yok ama cok sacma bi marka aldın şu an gtx 460 alsam http://www.teknobiyotik.com/dona ... es-ekran-karti.html bu kartı alırım ve senin kartından eminimki daha hızlı ve performslıdır  ama gts 250 her işimi görüyor daha ne yapam başka kartı parana yazık edmişin gercekten farcry 2 yi yüklüyeyimde size göstereyim kac fps verdiğini resimle görün ve gayet akıcı oynuyorum oyunu anlamadığım hd 6850 nasıl kasıyor
önce google oyunlarda net akıcı oynanması için fps değeri kaç olmalıdır diye yaz nekadar olduğunu öğrenirsin yada forumdaki abilerine sor sana anlatsınlar +leadtek saçma marka demişsin iyi araştır +oyunun bencmark prosuyla dedim sen yaptığın ayarı vermişsin o ayar en dandik kartla bile yapılır hiçbir şeyi ıspat edemez +oyunlarda takılmalar olabilir demekle olur demek aynı sey değil mesajı iyi oku   http://tinypic.com/view.php?pic=29qjv37&s=7  http://tinypic.com/view.php?pic=6zrcbt&s=7

Son Düzenleme: mancınık ~ 16 Mayıs 2011 19:47
niko6185
17-05-2011, 08:24   |  #11  
Yıllanmış Üye
886 mesaj

mancınık yapma ya senin gibi geri kafalı geri zekalıları bu forumu zaten kirletiyor ilk kez senin gibi bi kişiden 60 fps den aşağısı kasıyor diye duydum valla ilk oldun kines rekorlar kitapını yazdırcam bu sözünü cünkü dünyanın en aptal sacma lafı diye gececek + benim elimdeki karta dandik diyosun ama kullananlara bi sor öğrenirsin ben şu an istesem piyasadaki en iyi kartrı alack kadar gücüm var her kartrı kullanabilirim ama senin gibi enayi değilim ben gtx 460 o kadar para vereyim hemde versem bile leadlek almam sitelerde bütün markaların en az 15 kartı varken leadlekin 3 kartı var benim işimi her oyunda gts 250 gayaet akıcı oynatıyo işimi görüyor

mancınık
17-05-2011, 08:54   |  #12  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

nikon6185   anladığım kadarıyla elinde bir ayna var bir taraftan saçlarını jolelerken bir taraftan forma yazı yazıyorsun ben yazdığım mesajlarımda sana saygısızlık yapmadım terbiyeni takın formu nasıl kirlettiğimi anlamış değilim +sana google yazmanı tavsiye etmiştim tembellik edip yazmadın ve öğrene medin+ 60 fps akıcı oynamak için gerekli dedim bazı oyunlarda olabilir dedim yazılanları doğru oku +senin kartına dandik demedim en dandik katrtla bile o ayar yapılır dedim mesajlarımı iyi oku dedim senin gözlerinde problemmi var  ve son olarak efendi ol terbiyeni muhafaza et

niko6185
17-05-2011, 10:34   |  #13  
Yıllanmış Üye
886 mesaj
nikon6185   anladığım kadarıyla elinde bir ayna var bir taraftan saçlarını jolelerken bir taraftan forma yazı yazıyorsun ben yazdığım mesajlarımda sana saygısızlık yapmadım terbiyeni takın formu nasıl kirlettiğimi anlamış değilim +sana google yazmanı tavsiye etmiştim tembellik edip yazmadın ve öğrene medin+ 60 fps akıcı oynamak için gerekli dedim bazı oyunlarda olabilir dedim yazılanları doğru oku +senin kartına dandik demedim en dandik katrtla bile o ayar yapılır dedim mesajlarımı iyi oku dedim senin gözlerinde problemmi var  ve son olarak efendi ol terbiyeni muhafaza
tamam qardeşim kusura bakma biraz bu aralar stres cok var üzerimde kusura bakma özürdilerim ama şu bi gercekki 400 tl lik bir kart oda ddr5 256 bit en yüksek seviye kart hd 6850 bende olsa o kadar para versemde kassa varya yemin ederim ben o kartı camdan aşağı atarım şu anda piyasadaki hic bir oyunu ddr5 256 bir kart ne olusa olsun darboğaz olmadığı sürece kasmaması gerek asla adamlar dd2 64 bit kartlarla oyun oynadğına göre arada dağlar fark var haksızmıyım

mancınık
17-05-2011, 10:58   |  #14  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj
tamam qardeşim kusura bakma biraz bu aralar stres cok var üzerimde kusura bakma özürdilerim ama şu bi gercekki 400 tl lik bir kart oda ddr5 256 bit en yüksek seviye kart hd 6850 bende olsa o kadar para versemde kassa varya yemin ederim ben o kartı camdan aşağı atarım şu anda piyasadaki hic bir oyunu ddr5 256 bir kart ne olusa olsun darboğaz olmadığı sürece kasmaması gerek asla adamlar dd2 64 bit kartlarla oyun oynadğına göre arada dağlar fark var haksızmıyı
tamamdır  Gülümseme şimdi şunda anlaşalım birbirimize saygılı ve faydalı olalım , hiç kimsenin sistmi hakkında kötü deme hakkına sahip değiliz ,unutmaki birçoğumuz kopya oyunlar alıp oynyoruz problemlerin nedeni sunlar olabilir oyun ,sistem , yanlış kişisel ayarlar ,eski drverler gibi hatta bazı oyunlar sistemden sisteme aynı bileşenler olmasınna rağmen problemli olabiliyor +oyun oynanabilir oması için enaz 25 fps alınması akıcı bir şekilde oynanabilmesi için 60 fps alınması lazımdı bunu ben uydurmuyorumki  google şunu yaz (oyunların akıcı oynanması için kaç fps olmalıdır ) konuyla ilgili yazılar var eminim bilgileneceksin  + lütfen sakin ol

niko6185
17-05-2011, 11:37   |  #15  
Yıllanmış Üye
886 mesaj

valla mancınık bugüne tek piyasadaki bütün oyunları oynadım şu an bile 25 tane oyun yüklü bilgisayarımda 25 fps yukarısı hep aıkcı oldu 30 fps aldığım oldu 60 da aldığım oldu bi fark göremedim acıkcası neyse boşver artık daha oyun oynamam hayalden öte olcak daha bakmıcam bu işlere

AyPrensii
18-05-2011, 11:40   |  #16  
AyPrensii avatarı
Yıllanmış Üye
747 mesaj

Asus ENGTX295  aL 3000 Çözünürlükte Oynat :)) Bizzat Ben Kullanıyorum Far Cry 2 Oyununu Full Ayarlarda Oynuyorum. COD 7 içinde Aynı

Detaylar : 

rafik MotoruNVIDIA GeForce GTX 295 
Veriyolu StandardıPCI Express 2.0Video BellekDDR3 1792MBMotor Hızı576 MHzShader Clock1242 MHzBellek Hızı2 GHz ( 1 GHz DDR3 ) 
Bellek Arayüzü896-bit

Me Not Working Hard
19-05-2011, 01:11   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj

Ben Crysis2 Yi 25-30 Fps İle Oynadım Bazı Patlamalı Ve Hızlı Sahnelerde Az Çok Takıldı Ama Genel Anlamda Akıcı Oynandı Oküz Altında Buzagı Aramayın 
GT250 Taş Gibi Karttır Ve İster İnanın İster İnanmayın Bende 4870 İle 1600X1200 Ayarda Nerdeyse Tüm Oyunları Full Higt Açıyorum
Tabi Siz Oyunu Yavaşlatım Film Gibi İzlicekseniz +1000 Fps Bile Yeterli Olmıcaktır

mancınık
19-05-2011, 16:11   |  #18  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj
Alıntı: TRJinKazamaTR  
Ben Crysis2 Yi 25-30 Fps İle Oynadım Bazı Patlamalı Ve Hızlı Sahnelerde Az Çok Takıldı Ama Genel Anlamda Akıcı Oynandı Oküz Altında Buzagı Aramayın 
GT250 Taş Gibi Karttır Ve İster İnanın İster İnanmayın Bende 4870 İle 1600X1200 Ayarda Nerdeyse Tüm Oyunları Full Higt Açıyorum
Tabi Siz Oyunu Yavaşlatım Film Gibi İzlicekseniz +1000 Fps Bile Yeterli Olmıcaktı
konuyu baştan okumanı tavsiye ederim kimsenin gts250 kötü dediği yok

turbocat
20-05-2011, 22:09   |  #19  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

konuyu inceledim  ama sorununuz  ekran kartında değil işlemcinizdede    bir sorun olduğunu sanmıyorum..
yahu aynı oyunu  ben    1024*768  de  85 hz   de    8x aa  da  ve  full grafik ayarlarında aşağıdaki sistemimle   sorunsuz oynuyorum ;
 p4 3ghz e ht prescott
his 4650  agp  1gb gddr3  600 mhz  çekirdek 1300 mhz  memory 
2 gb ram  
windows xp  home  sp3   orjinal    
not ;  far cry2 benchmark  testinde oyuna göre daha ağır rutinler kullanıldığından    o  test  gerçeği yansıtmıyor.bende  benchmarkda  yukarda söylediğim ayarlarda  10 fps den  (ortalama ) fazla    alıyor..
ama oyunda  yukarda söylediğim ayarlarda  2-3   mislini  alıyorum....
sorun bence  kullandığınız catalyst  sürücü sürümünden olabilir .......
yani o   ekran kartında   far cry 2  gibi bir oyunun  full hd   çözünürlükte   full ayarlarda kasmaması gerekir..
oyun günümüzün oyunlarına  göre kasan bir oyun değil......
               belkide orjinal far cry 2  kullanmadığınız için olabilir diyecem ama   orjinal kullanıyorsunuz değil mi?      korsanlarda problem çıkabiliyor.....

Son Düzenleme: turbocat ~ 20 Mayıs 2011 22:12
mayel
21-05-2011, 00:24   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
201 mesaj

Hayır orjinal değil ama dostlarımda kurdu GTX 460'ta maşallah çok iyi gerçekten.Yani sorun var ama neyden bilmiyorum, acaba ekran akrtımın güncelllemerinden olabilir mi, ben pc'yi alalı 2 ay oldu hiç güncelemmedim ekran akrtını ve açıkçası ati'nin http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx    sitesine grinci indrilcek bir sürü şey var aban catasly'i indir diyor yani o arayüz değil mi sadece...Diğerleri ne.Kusura bakmayın Ati ilk defa kullanıyorum ve bilmiyorum.Nvida'da ne güzel tek bişeyle güncelleniyordu.

SAİNT
21-05-2011, 08:36   |  #21  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

ya güldürmeyin 4830 bile yüksek ayarlarda oynadım bu oyunuı tabi bi b'ka benzemiyor oyun kaldırdım ama oyunun 6850 kasması bana biraz çılgınca geldi ya sisteminizde virüs var ya oyunun patch gerek duyuyor yada orginal değilse oyun crack bozuk.

turbocat
21-05-2011, 11:31   |  #22  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

sayın mayel  burdan  catalyst software suiti  indirin  (6850 için 11.5  sürücü win 7  64 bit) ;
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx
eski driverı kaldırın .. büyük bir ihtimalle  sorun sürücü kaynaklı ;  yada kullandığınız illegal  farcry2  sorunlu.... bence orjinalini alın ... şu an carrefourda   farcry paketi  (farcry1+farcry2)  19.90 tl  hazır ucuzken alınız . bende alacaktım  ama geçenlerde carrefourda başka oyun beğendim ve onu aldım  death strike diye bir oyun    2.90  tl........ (evde farcry serisinin illegal versiyonu var  ve memnunum.. ama  her zaman için orjinal  program ve oyun tercih edin  (ucuzladığında)  sonuçta kul hakkı diye bir şey var.kul hakkının   Müslümanı Yahudisi  Hıristiyanı olmaz..(ayırım yok yani ) ben illegal oyun kullandığım için  öteki tarafta hesaba çekilirsem  hiç şaşırmam)) ama ülkemizde bazı oyunlar ucuz bazı oyunlar 3-4  senelik bile olsa hala çok pahalı..adamlar hala  5  senelik oyunu   50-60 tlye satıyorlar.bu Türkiyede olan yapılan bir şey. aynı oyun  dünyada 15  tl civarlarına satılıyor....
adamlar çok beğenilen oyunları  ülkemizde  eski bile olsa  pahalıya  satıyorlar bilerek......
                      olmazsa  carrefourdan  20 tl verip  farcry paketi alıp deneyin.. ama önce  ekrankartı sürücüsünü güncelleyin.....
bende eskiden hep nvidia kullandım ; ilk zamanlarda ati amdye geçtiğimde   bazı sorunlarla karşılaşmıştım.
çünkü yabancıydım  ati amd sürücüsüne  sonra işin püf noktasını öğrenince sorunlar ortadan kalktı......
yapacağınız şu ; denetim masasından  eski sürücüyü  ati catalyst install manegardan kaldırın.bütün ati amd yazılımını kaldırın. buna ati avivoda dahil....
ama mutlaka kaldırdıktan sonra  kalkmayan  ati amd klasörlerini  elle silmeniz lazım. bazen kayıt defterindeki  ati amd artıklarınıda  temizlemek  gerekebiliyor...
       ama son sürücülerde  eski sürücü kaldırdıktan sonra hiç bir şey yapmadan yeni sürücüyü kurabilirsiniz; yeni sürücü eski sürücünün artıklarını silebiliyor......

kısacası eski sürücüyü kaldırıp yenisini kurup deneyin; yine oyunda problem varsa  sorun bence oyunun  illegal olmasından  kaynaklı.......
mesela bendeki farcry2 oyununun  illegal dosyasını  karpesky  internet security  2011   key loger olarak görüyor...  ama sistem yedeklerim olduğu için   antivirüse izin verdirdim...
illegal dosyaların içinde  key loger yazılımı çıkabilir.illegal oyunlar  sizin internetiniz açıkken   bir yere bağlandırıyorlarsa  oyunun içinde key loger vs vardır ; öyle bir oyunu hemen kaldırınız ve orjinalini alınız.(ucuzladıktan sonra) zaten  modemin ışığının yanıp sönmesinden anlarsınız  oyuna girdiğinizde...