Merhaba Arkadaşlar
Ben dün Far Cry 2’yi yükledim ve Ati 4870+E8500’lü sistemime oldukça güvendigim için bütün ayarları maksimuma çekerek oyuna girdim.Fps 30’un altına düşmemesine ragmen nedense sık sık takılmalar oluyordu.Bildigim kadarıyla bu oyun Nvidia için optimize edilmiş oyunlardan degil.Nette araştırdım,Ati bu oyun için bir hotfix çıkarmış.Bunu indirip hotfix oldugu için mevcut sürücünün üzerine kurdum,herhangi bir düzelme olmadı.Oyunun 1.03 yamasını indirip kurdum,yine düzelmedi.Shadow ve Shading ayarlarını düşürdüm,AA’i de x8’den x2’ye çekerek akıcılıgı sagladım ama bu durum kafama takıldı.Bir oyunda fps 24’ün altına düşmemesine ragmen neden takılma olur,bu oyunun Ati kartlarla bir uyumsuzlugu mu var ???
Teşekkürler
Far Cry 2 Ati Kartlarla İyi Çalışmıyor mu ???
ısılar? psu?
sistem tamamı?
Isi sorunu yok,oyundan alt+tab ile ciktigimda islemci 40 ekran karti 65 derece civarinda gorunuyor.Sistem de su....
Anakart:Asus P5Q P45
İşlemci:Intel E8500 @4100 Mhz
Ekran Kartı:Powercolor 4870 512MB @825-1100
Ram:A-Data Vitesta Extreme DDR2 1066Mhz 2x2 GB 5-5-5-15
PSU:Glacial Power 650W
HDD:Western Digital 250GB Sata1
Asus DVD-R 1814
İşlemci Sogutucu:Thermaltake TMG i2
Kasa:Enermax ECA3052 BS
Vantage GPU skor 10250 @1280x1024
Surucu CCC 9.9 versiyon
Bu sistemle Crysis'i Vista'da dx10 ile 1280x1024 AA x2 ayarlarla takilmadan sorunsuz oynadim
ekran kartının ısısından olabilir
birde ekran kartına oc yapmadan dene
65 derece Ati 4870 için gayet makul bir sıcaklık.Sorunun bu oldugunu zannetmiyorum
sıcaklıkla ilgili değilse sorun ney?
belki overclock'u fazla yaptın ondan olabilir
Bu ayarlarla Crysis ve Crysis Warhead dahil şimdiye kadar oynadıgım hiçbir oyunda stabilite sorunu yaşamadım.Bu konuyu başka forumlarda da açtım.Çogunluk Ati kartlarla bu oyunda fps düşüşü olmadan takılmalar oldugundan bahsediyor.Sanırım PT Boats gibi bu oyunun da Ati kartlarla uyum sorunu var.
Oyuna yüklediğin 1.3 yaması önceki 1.1 ve 1.2 yamalarını içermiyor hepsini tek tek sırasıyla yükleyeceksin.Sistemin gayet güzel imzamdaki sistem seninki kadar iyi değil ama ben takılmadan 1280x1024 de 8xaa de rahat rahat oynuyorum hatta gta4 ü de 1280x1024 de high -veryhigh arası oynuyorum çıkan 4 yamasını da yükledim.
Oyun orjinal degil.Bugun biraz oynayip bir kac gorev yaptim.Acikcasi oldukca sikici bir oyun oldugunu soyleyebilirim,bu yuzden bu oyunu daha fazla kurcalamayi dusunmuyorum.Muhtemelen sonunu getirmeden birakirim.Far Cry 1'den sonra tam bir hayal kirikligi oldu.Seri oyunlarin sonradan cikanlarinin cuvalladigini cok gormustum ama bu oyun ilkinin yaninda gercekten cok zayif kaliyor.Far Cry 1'i cok sevmistim,iki defa oynadim,hatta ucuncu kez oynamayi da dusunuyorum.Neyse su ara Dragon Age-Origins'i indiriyorum,bu oyun icin yilin RPG bombasi diyorlar.Onunla teselli oluruz insallah..............
Yorumlar icin tesekkurler