Selam arkadaşlar,
Hemen sistemimi söyleyeyim.
Anakart: P4M890/900M2 MSi
CPU : İntel P4 3.2Mhz
Ram : 1GBx2 533Mhz Kingston
E.Kartı: 512MB 256Bit GDDR4 ATi Radeon HD 3870 Pcie
Bu sistemle, şu oyunları full grafik konfigrasyonunda rahatlıkla oynuyorum fear2, crysis2, callofduty4, call of duty5, battlefield2142. ANCAK; Bu FarCry2 beni deli etti... Neler yaptıysam bilgisayara bi anda reset atmasına engel olamadım.
Oynamaya başlıyorum ve full grafik konfigrasyonundayım(sadece aa x4). herşey normal oynuyorum, ancak bi arabaya bindiğimde veya ateş ettiğimde yani bu gibi ani olaylarda bi anda küt diye reseti atıyor makina. İlk kurduğumda full grafik konfigrasyonunda idi hemen düşürdüm ve orta seviyeye aldım tüm ayarları. anti alaising i kapattım tamamen. Yine reset attı. baktım olmayacak Oyunun tüm grafik konfigrasyonunu resmen sıfıra indirdim sadece 1024 çözünürlükte oynayayım dedim sonuç yine aynı oynarken hiç bişi yok 2 -3 dk sonra küt diye reset.
Forumları araştırım en güncel ati sürücülerini indirdim şu an Catalyst 9.3 var sonuç yine aynı.
Vista kurdum yine aynı. arkadaşlar xp de çalışır o yahu dediler, Yeniden temiz bir format attım, .net framework 3.5 sp 1 ine kadar yükleyerek ekran kartımın en son driver ini tekrar yükledim sonuç: RESET RESET RESET....
Bu sorunla ilgili nette fazla bişi bulamadım.
Şimdi ise: şöyle düşünüyorum. Acaba? ekran kartım, MSI anakartımla uyumsuzluk yaşıyor olabilirmi yada işlemcimle?
Eğer öyle değilse, duyduğuma göre bu oyun Nvidia chipsetli ekran kartına göre üretilmiş, Ati ekran kartlarında bunu yapması normalmiş. Bu doğru mudur?
Bu ekran kartına oldukça iyi bir para ödedim. Nerdeyse tüm oyunları Full Grafik Konfigrasyonuyla değil tabiki ama orta seviye ayarlar ile oynayabileceğimi düşünürek aldım. Diğer bahsettiğim oyunları rahatlıkla oynayabildiğim için ben problemi kendi sistemimde aramak istemiyorum. Ancak yazılımsal olarak bi eksiklik olduğunu düşünüyorum yada oyunun problemli olduğunu... Oyunu aldığım arkadaştan aynen kurdum kendisinde bir problem yok. onunda sistemi oldukça iyi.
Bir konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Eğer Şunu yükle Bunu yükle diye bir tavsiyeleriniz olacaksa lütfen linkini de yollayın.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...