Fare takıla takıla hareket ediyor!

diggy
23-03-2012, 11:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba arkadaşlar 1 haftadır uğraşıyorum herşeyi denedim ama sonuca ulaşamadım ve sizlere sormaya karar verdim. Sorunum şöyle;
Sistemim imzamda gördüğünüz şekildedir. Yaklaşık 1 aydır farem ara sıra takıla takıla hareket ediyor ve bir süre sonra düzeliyor. Aynı esnada klavye tuşlarında da geçikme oluyor. Aşağıdaki yöntemlerin hepsini denedim ama sonuç aynı.

Denediğim yöntemler:
1- Klavye ve mouse'u ofisteki bilgisayarımda 1 gün boyunca kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım.
2- Sorunun ekran kartı olabileceğini düşündüm fakat onu da ofisteki makinemde 1 gün boyunca kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım ki ekran kartım daha 3-4 aylık.
3- Kasayı komple bir temizlikten geçirdim ve termal macunları yeniledim (cooler master marka macun ile).
4- 3 adet 500 gb disk takılı ve bunların 2 sini kapalı olarak kullandım.
5- Ana diskim 2 parçaydı ve ilk parçası da mac os x ve windows kurmak için 2 parçaydı. Bundan dolayı sorun çıkıyor diye diski komple formatladım ve windows kurdum.
6- Sorunsuz bir windows7 64 bit kurulumu yapıp tüm sürücülerimin güncel olanlarını yükledim (INF update dahi yaptım).
7- Anakartımda hata kodlarını gösteren bir dijital numarator var ve onda da "FF" yazıyor yani sorunsuz çalışıyor.

8- Bilgisayarımda kablolu usb klavye ve mouse kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım. Klavye ve mouse takılmaya başladığı sırada görev yöneticisinden işlemci ve ram performanslarına baktığımda herhangi bir anormallik, aşırı yüklenme görünmüyor. Takılma esnasında bir de kablolu mouse takıp denedim kablosuz mouse takıla takıla, kablolu mouse normal çalışıyor.
11- Yeni aldığım başka bir diske windows kurulumu yapıp denedim ve sorun aynı. Disklerimden kaynaklı birşey yok ve disk birleştirme de yaptım.

Bunların dışında çözüm sunacak arkadaşların çözümlerini bekliyorum!