Farklı bir fikir: MP3 indirmek serbest olmalı

CHIP Online
14-03-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu bir grup MP3 indirmeyi yasallaştırmak istiyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fark ... t-olmali_11478.html

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

İngiliz şarkı yazarları derneği RTS ile devam eden anlaşmazlıklar üzerine yakın zamanda YouTube'un İngiltere'ye müzik klibi yayınını durdurduğunu sizlere aktarmıştık.

İngiltere'den müzik camiasının haklarını koruyan RTS'ten çok farklı bir grup daha çıktı. Bu kez, aralarında Robbie Williams ve Billy Bragggibi çok ünlü isimlerin bulunduğu bir grup İngiliz sanatçı ortak bir açıklama yaparak bireylerin internet üzerinden MP3 indirmesinin yasak olmaması gerektiğini söylediler. Yaklaşık 140 sanatçının bir araya gelerek kurdukları FAC adlı grup, aynı zamanda YouTube ve MySpace gibi sitelerin özellikle yeni sanatçıların kendilerini tanıtmaları için çok etkili olduğunun da altını çizdi.

FAC adına konuşan Billy Bragg; "MP3 indirenleri cezalandırmaya çalışmak diş macununu tüpüne geri doldurmaya çalışmaya benziyor. Sanatçıların kendi eserlerini korumak kendi inisiyatiflerinde olmalı ve eserlerini ücretsiz dağıtıp dağıtmayacaklarına kendileri karar vermeli" dedi. FAC ayrıca YouTube'un RTS anlaşmazlığı üzerine İngiltere'ye yasak koymasını "uluslar arası şirketlerin masa altındaki anlaşmaları" olarak yorumladı.

Tüm konu: Farklı bir fikir: MP3 indirmek serbest olmalı

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce MP3 indirme yasağı kaldırılmalı mı?

Mehmet-
14-03-2009, 18:50   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Başka çözüm yollarıyla evet yasak kaldırılabilir.

Ancak zaten yasağı takan yok.

TrGenC
14-03-2009, 19:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj

Kaldırılsada kaldırılmasada herturlu ındırıyoruz.Bencede böyle bir yasak olamamali türkiye acısından bakıcak olursak 1sarkı tutttumu kasetdekı dıger sarkılar sadece sayıyı doldurmak ıcın konulan sarkılar boyle oluncada gıdıpde orjınal cd alıcak degılız kım ne derse desın emek falan fılan laflarını herkez gecicek bi cd 10-15 ytl kımse almaz serbest olmali bencede iyi fikir.Esktralardan kazandıklari para normal bir ailenın yedi ceddine yeter kased satamıcaklarını anladılar zaten

Son Düzenleme: TrGenC ~ 14 Mart 2009 19:38
Kapalı Hesap (91855)
14-03-2009, 19:38   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

ben yasal yollarla mp3 indiriyorum Göz kırpma

ilginch
14-03-2009, 20:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

bazı sanatçılar albüm yapar, parasını albümden karşılar;bazıları ise hem albüm yapar, hem turne yapar hem de gösterilere çıkar.
ilk bahsettiğim sanatçılar mp3 ün yasaklanmasını ister, ikincilere göre ise hava hoştur. çünkü parasının kaynağını çoğunlukla turne-gösteri den kazanır...

Fattur
15-03-2009, 00:00   |  #6  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Bence kaldırılmalı

FAC adına konuşan Billy Bragg; "MP3 indirenleri cezalandırmaya çalışmak diş macununu tüpüne geri doldurmaya çalışmaya benziyor. Sanatçıların kendi eserlerini korumak kendi inisiyatiflerinde olmalı ve eserlerini ücretsiz dağıtıp dağıtmayacaklarına kendileri karar vermeli" dedi. FAC ayrıca YouTube'un RTS anlaşmazlığı üzerine İngiltere'ye yasak koymasını "uluslar arası şirketlerin masa altındaki anlaşmaları" olarak yorumladı.

doğru demiş Kahkaha

Fattur
15-03-2009, 00:03   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Bu arada TrGenC

Buyur avatarını çaldım KahkahaKahkaha

hemen link vereyim

_Neo_
15-03-2009, 00:34   |  #8  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj
Fattur
Bu arada TrGenC

Buyur avatarını çaldım KahkahaKahkaha

hemen link vereyim

vay uyanık vayKahkahaBeğendim

Göz kırpma

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 15 Mart 2009 00:35
death.machine
15-03-2009, 23:45   |  #9  
Yeni Üye
33 mesaj

Bencede kaldırılmalı.
Bugün Mahsun Kırmızıgül'ün filmine gittim, Güneşi Gördüm. Türkiye'de inanılmayacak derecede uçurum söz konusu gerek sosyal gerek ekonomik gerek kültürel. Burda bahsedeceğim uçurum "ekonomik". Sanatçılar altlarında en düşük marka araba olarak mercedesle gezsin biz onların 2 3 parçasını dinlemek için bir cdye 10tl mi verelim. Tamam sağolsunlar müzikleriyle, şarkılarıyla iyi ki varlar bişey demiyorum onları eksik etmesin Allah bizlerden. Müziklerine ihtiyacımız var, onun ya da bunun. (Müzik dinlemekte bir su içmek kadar ihtiyaç, bence.)
Ama söz konusu uçurumda bir sanatçı için sadece bir sanatçı için bir cd ya da kasete 10 Tl veremeyiz. Yani şu durumda insanımız sadece bir sanatçının kaset/Cd sini alacak diye mahkum mu olsun? Artık korsan da bir geçim kaynağı oldu:) Ha yapan var yapmayan var. Kimisi indiririm sadece dinlerim, para kazanmam diyor (Misal BEN) kimisi indiririm para kazanırım diyor. Bence sorun bu yolla para kazananlarda. Sizce arkadaşlar???
FAC 'ın yaptığı bence desteklenecek bir hareket. MAdem korsan yasak. Bıraksınlar devlet bunla uğraşmasın. İsteyen sanatçı müziğini serbest bırakır isteyen bırakmaz, mücadele eder. Sanki korsana çıkan sanatçı kazanacağını kazanmıyor. Sanki korsandan iflas eşiğindeler. Fransada sanatçılar zorluk yaşıyomuş: Hadi leynn ordan:):) Niye şu gün olmuş tvde vb. yerlerde bir sanatçının şikayet ettiğini duydunuz mu korsandan? Bundan 2 3 yıl önce şikayet vardı hatırlıyorum ama şu an görünmüyor ya da ben duymuyorum.
Sözün kısası Korsan yasallaşmasa bile kanunen bunun peşini bırakmalı devlet ve kolları. Uğraşan sanatçı uğraşsın korsanla.
Hem fikir miyiz?