Selam millet benim bilgisayarın c diskine win7 d diskine xp kurulu hangisi ile bilgisayara giriş yapabileceğimi nasıl belirleyebilirrim?
Farklı disklerde farklı sistemler
program ingilizce ve sadeec 1 tane win7 görüyor. ama bilgisayar xp olarak açılıyor hangi adımları izlemem gerek?
program ingilizce ve sadeec 1 tane win7 görüyor. ama bilgisayar xp olarak açılıyor hangi adımları izlemem gerek?
İşletim sistemleri kurulumunda ilk sıra en eski sürümlerin olmalıdır.
Eğer önce XP yi kurar sonra da diğer partitiona win 7 yi kurarsan açılışta hangi işletim sistemiyle açılacağını soracaktır.
bence birini sil
msconfig e gir lazım olmayanı sil sonra unlocker ve iobit unlocker bu 2 programla kalan diğer windows dosyalarını sil hiçbir veri kaybı olmadan bir windows u silmiş olursun bu bilgi win8 i farklı partition a kurupta silmek isteyenlerinde işine yarar
msconfig de konuyla alakalı birşey bulamadım
1. windows 7 dvd ile sistemi açıp "şimdi kur" yazan ekrana kadar gelin. O ekranda "bilgisayarımı onar" seçeneğine girip başlangıç onarmayı çalıştırın. Bu işlem dual bootu kuracaktır, veya xp boot olmayıp sadece win 7 açılacaktır.
2. sadece win7 açılırsa easybcd yazılımını kurup çalıştırın yazılımdan "add new entry" seçeneğine girip type seçeneğinden windows nt/2k/xp seçeneğini seçip " add entry" seçeneğine tıklayın.
İşlemin tamam olması lazım.
3. oluşan boot menüde xp açılmaz ise programdan yine aynı ylou izleyip alt kısımdaki "automatically detecé seçeneğini devre dışı bırakıp üstte beliren sürücü harflerini tek tek seçip add entry seçeneğine tıklayın birinde olmazsa irinde açılacaktır.
fakat elimde orjinal cd yok annem kutularla beraber çöpe atmıştı bilgisayarı aldığımda
başka bir dvd ile de yapabilirsin birde önemli bir nokta daha add new entry dedikten sonra xp olanın alan boyutunu bilmen lazım her ne hikmetse easybcd programında xp C alanı olarak görünmüyor başka bir harf atamış olur boyut olarak aklında tut gerisi zaten kolay C=
tamam w7 yapmaktan vazgeçtim benim gerçek problemim xp kurduğumdan beri telefonumu bilgisayara bağlıyınca normalde mis gibi işimi hallederken xp kurunca sd cardımda 1,83 gb boş olmasına rağmen 0b boş gözüküyor buna çözüm varmı
İşletim sistemleri kurulumunda ilk sıra en eski sürümlerin olmalıdır.
Eğer önce XP yi kurar sonra da diğer partitiona win 7 yi kurarsan açılışta hangi işletim sistemiyle açılacağını soracaktır.En sağlam açıklamayı yamyam abi yapmış %100 sorunsuz bir şekilde kullanacağın seçenek.İlk her zaman eski sürüm kurulur sonra yenisi.Bence xp kullanmanı gerektirecek bir durum yoksa kullanma windows 7 ile yoluna devam et.
Son Düzenleme: Anroozha ~ 06 Haziran 2012 09:59