Farklı görünen işlemci..!

dogukanca
11-09-2008, 23:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Slm arkadaşlar,
Pc konusunda o kadar iyi değilim.Bi pc aldım vatan bilgisayardan.Faturada ve bilgisayarım özelliklerinde işlemci''Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00Ghz 3.00Ghz''yazıyor Ama Aygıt yöneticisinde''Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66 Ghz  2.66 Ghz'' Vatan bilgisayarın merkezine bu durumu resmini çekerek bildirdim.Ama 1 hafta oldu ses seda yok.Bi sorun yok diyemi ilgilenmediler yoksa hatayı kabul etmek zormu geldi anlamadım.Zaten pc nin bana gelişi baya sorunlu olmuştu.Şikayetvar.com da yazmıştım neler yaşadığımı.Mahkemeye başvurmayı düşünüyorum.Ama önce bilgilenmek istiyorum.Sizce neden olabilir bu?
Saygılar sunarım...Mutlu yarınlar...

cocoo
11-09-2008, 23:41   |  #2  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaşım sana işlemcimnin bi düşük modelini vermişler iyi bak sistemin kontrol et denilenn yada yazılan sistemle alakası olman bi pc vermiş olabilirler. bak vermişler demiyom anlayan birilerine baktır yada forma tam özellikleriin yaz snaa sölelenlerin ve pc deki özellikleri

Banned
11-09-2008, 23:48   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Faturanızla birlikte şahsen müracaatınız durumunda kesinlikle mal değişimi yapılacaktır. Yapılmazsa müracaatınızı yazılı olarak noter kanalı ile yapın 15 gün içerisinde cevap almazsanız veya olumsuz cevap alırsanız öncelikle şikayetinizi Tüketiyici Koruma Hakem Heyetine Yapmalısınız. Yasal kanallar en son prosedür ancak ayıplı veya belirtilen mal dışındaki mal  durumlarında faturanız en öneli dyanağınızdır. Yasal süre içerisinde müracaat ettiyseniz mutlaka sıonuca ulaşırsınız.

dogukanca
11-09-2008, 23:54   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

Şu an her durumda haklıyım di mi? Yani bu bi anlamda tüketiciyi kandırmakla eşanlamlıdır.Anlamadığım bi şeyde bu nasıl oluyo yani aygıt yöneticisinde öyle sistemde böyle nasıl oluyo? Buna müdahale yapılabilir mi?

dogukanca
11-09-2008, 23:56   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

Son bi şey daha: Yasal süreç derken ürün alındıktan 15 gün içinde iade edilirse değişim olur yada ücret iadesi yapılır bu süreç mi yoksa ürünün garanti süresimi.Teşekkürler..

Banned
12-09-2008, 00:00   |  #6  
Banlandı
5,777 mesaj
dogukanca
Şu an her durumda haklıyım di mi? Yani bu bi anlamda tüketiciyi kandırmakla eşanlamlıdır.Anlamadığım bi şeyde bu nasıl oluyo yani aygıt yöneticisinde öyle sistemde böyle nasıl oluyo? Buna müdahale yapılabilir mi?
Firma etiket,reklam ve faturadaki malın aynısını ve aynı özellikte olanı vermek zorundadır. Marka model olarak 2.8 ghz işlemcili sitem ile 3.0 ghz lik sistemin model numarası farklıdır.  Örneğin biri HP 994 ise diğer Hp 996 modeldir. Bu durmda önemli olan sizin faturanızda belirtilen modeldir. Faturada hangi model yazılı ise siz o madel cihazı satın almışsınızıdır. Faturanız yanınızdaysa orada belirtilen marka model nosunu verebilirseniz daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz.
dogukanca
Son bi şey daha: Yasal süreç derken ürün alındıktan 15 gün içinde iade edilirse değişim olur yada ücret iadesi yapılır bu süreç mi yoksa ürünün garanti süresimi.Teşekkürler..
Aldığınız her türlü malı  kullanmadıysanız veya faydalanmadıysanız 15 gün içerisinde iade edebilir paranızı geri alabilirsiniz.Örneğin ambalajını açmadıysanız. Ayıplı malı her halükarda garanti süresince iade edebilirsiniz. İsterseniz kullanmış olun farketmez.

Son Düzenleme: khramn ~ 12 Eylül 2008 00:04
dogukanca
12-09-2008, 00:07   |  #7  
OP Taze Üye
8 mesaj

INTEL CORE 2 DUO 3.0 GHZ 3 GB RAM 320 GB HDD 512 MB VGA VİSTA
CASPER NEP3000-3K15R SN:0000825500

CASPER 20'' GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR CASPER M.CS-LCD-20/W-M   SN:FADTC830058508  
BUNLAR VAR FATURADA

dogukanca
12-09-2008, 00:11   |  #8  
OP Taze Üye
8 mesaj

khramn kardeş istersen sana resmini çekmiştim mail atayım olurmu?ordan daha iyi yorumlarsınız sanırım.

Ahmet_79
12-09-2008, 00:24   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

herhalde bi yanlışlık yaptılar bile bile yanlış ürünü vereceklerini zannetmiyorum zira bu firmanın bir prestiji var,siz elinizdeki fatura ve aldınız pc ile birlikte vatana gidin telefonla filan olmaz bu iş eminim değişeceklerdir hiç vakit kaybepmeyin derim bu gün yarın gidin, kolay gelsin.

Banned
12-09-2008, 00:34   |  #10  
Banlandı
5,777 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33463

Anlaşılacağı üzere yanlış mal verilmiş ancak kasıt yoktur. Aldığınız mal ve faturanızla şahsen müracaatınız durumunda değişim yapılacaktır. Ürünü internet üzerinden aldıysanız müşteri hizmetlerini arayıp telefonla görüştükten sonra faturanızın bir nüshası, ilgili dilekçe ve ürünü kargo ile gönderin, kargo alındısını saklamayı unutmayın.

dogukanca
12-09-2008, 00:34   |  #11  
OP Taze Üye
8 mesaj

Yarın ilk işim bu olacak sanırım.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar.Son bi sorum olacak umarım kısmazsınız :)
Şimdi bu pc de benim bi sürü dosyalarım falan var proğramlar v.s bunlarıda aynen yükleyip teslim ederler di mi yani öyle yapmak zorundalar.Sonuçta hatalı olan onlar.Bi de pc den anlamıyom yeni getirdiklerine sırf cinslik olsun diye kayıt defterine falan bi şi yapabilirlermi?

dogukanca
12-09-2008, 00:39   |  #12  
OP Taze Üye
8 mesaj

Yok netten almadım kardeş vatan bilgisayar Antalya mağazasından aldım.Arabamda yok Yeniköyde oturuyom nasıl götürücem domuşla allah bilir.Gerçi ararım onlar gelsin alsınlar dimi.Yeniköyden laraya pc mi taşıyacağım ben.
Herkese çok teşekkürler arkadaşlar.İyi geceler.