Fatih Tabletinden (GM) İnternete Erişme Çözüm

Kapalı Hesap (128169)
14-03-2012, 17:44   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj

Arkadaşlar bu yarıyıl biliyorsunuz ki 52 pilot okula 5. ve 9. Sınıflara General Mobile markalı yerli üretim tabletter ve akıllı tahtalar verilmişti. Bizim okulumuzda da (Yozgat Anadolu Lisesi) bu uygulama başlamıştı.

Akıllı tahtadan ziyade tabletler hiçbir işe yaramıyordu. Sadece kitaplar açılabiliyor ve diğer aklınıza gelebilecek tüm özellikler engelli. İnternet olarak sadece okulumuzdaki f@tih ağına bağlanabiliyor, bluetooth özelliği engellenmiş, hafıza kartı algılanmıyor ve daha fazlası da engellenenlerin içinde. İşletim sistemi adeta kullanılamaz hâle gelmiş. Sanırsınız ki Android değil devletin yaptığı bir işletim sistemi. 

Tabletlerde Android Market yerine EBA Market(Eğitim Bilişim Ağı) var. Buradan sadece devletin oraya yüklediklerini indirebiliyoruz. Zaten çok az uygulama var.

Son günlerde gelen EBA İnternet Tarayıcısı sayesinde sadece MEB,EBA ve E-Okul Vbs ye girebiliyordu. Fakat buna bir çare benden geldi :) Fen Lisesinde farklı sitelere girildiğini duyunca tabletin tarayıcısını karıştırmaya başladım. Ve internete erişmenin nasıl olduğunu bulabildim. Tabii ki de sadece okulda internete bağlandığı için MEB'in yasaklamadığı sitelere girebiliyoruz. Şimdi size anlatayım nasıl yapacağımızı:

EBA İnternet Tarayıcısından Farklı Sitelere Erişme:

1- İlk Önce Tarayıcımızı Açıp MEB Sitesine giriyoruz. Klavye Tuşuna Basılı Tutup Gelen Yerde Sağdaki İleri Butonuna Basıyoruz. Bu Şekilde Klavyeyi de Aktif Etmiş Oluyoruz.
2- Daha Sonra Sınavlar Bölümünden Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı Sınav Sonuç Bilgileri Bölümüne Giriyoruz.
3- Buradan T.C Kimlik No Yazmadan Çalıştır'a tıklıyoruz. Aynı Ekranda MEB Sitesi Gelecektir. O Ekranın Sağındaki Ara'ya Basıyoruz.
4- Son Olarak Gelen Ekranda Web'de Ara'yı Aktif Edip İnternette Surf Yapıyoruz. 

Bu şekilde okuldayken Chip'e girmiştim :) Ayrıca Dikab diye arama yaparsanız oyun sitesi gelir ve oradan oyun oynayabilirsiniz. Anlatımlar tamamen bana aittir. Herkese iyi kullanımlar... 

ccc KINAŞLI ccc
14-03-2012, 18:29   |  #2  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj

Solasın kardeş ama bizim okula gelmedi :D

kyesil
14-03-2012, 18:45   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj

:) meb den de bu beklenirdi

Kapalı Hesap (203561)
15-03-2012, 00:56   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Biz Anadolu Öğretmeniz De Noldu İmim-Hatip aldı tableti :D 
Akıllı tahtayı da ticaret meslek aldı :D 

dabbe1
15-03-2012, 00:57   |  #5  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

çok ayıp okulda ders kitabı taşımayın hammal olmayın diye verilen tableti ne işlerde kullanıyorsunuz çok ayıp... internet işini evde görün...

Kapalı Hesap (203561)
15-03-2012, 01:02   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

dabbe1 adını okumaya yazmaya tırsıyorum filmin etkisi olsa gerek :D

Türk'üz yani madem dağıtmışlar biraz da bize faydası dokunsun :D hep ders hep ders nereye kadar :D 

ccc KINAŞLI ccc
15-03-2012, 10:48   |  #7  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj

zaten bana gelse ilk iş ona bir windows(7/xp/wista) yüklemek sonra dersde boş verin yaw bir kaçarım yurt dışına 7-8 hafta dururum tekrar dönerim :D

Herhalde KIRMIZI BÜNTEN ile arayacak halleri yok bir tablet için :D 

sosyalik
15-03-2012, 16:02   |  #8  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj
Alıntı: son_goku  
Bizim okul da anadolu lisesi ama bize de gelmedi. Ben de ilk başta kızmıştım ama sanırım bir şehirde her türden bir okula veriyorlar (anadolu, meslek, imam hatip, güzel sanatlar lisesi vb.). Gerçi yine imam hatip lisesinin ne ihtiyacı var o tartışılır ama yeri değil :)
Ama umarım tabletlerdeki konu anlatımı, dersler, e-kitaplar vb. MEB kitapları gibi değildir. Yoksa gerçekten çöplüğe yatırım yapılmış olur.

Kapalı Hesap (128169)
15-03-2012, 18:29   |  #9  
OP Kapalı Hesap
2,851 mesaj
Alıntı: son_goku  
Doğrudur :
Alıntı: sosyalik  
Bizim okul da anadolu lisesi ama bize de gelmedi. Ben de ilk başta kızmıştım ama sanırım bir şehirde her türden bir okula veriyorlar (anadolu, meslek, imam hatip, güzel sanatlar lisesi vb.). Gerçi yine imam hatip lisesinin ne ihtiyacı var o tartışılır ama yeri değil :) 
Ama umarım tabletlerdeki konu anlatımı, dersler, e-kitaplar vb. MEB kitapları gibi değildir. Yoksa gerçekten çöplüğe yatırım yapılmış olur.
Zaten sadece ders kitapları var :D Ayriyeten farklı şeyler yüklemeyemiyoruz, indiremiyoruz :D

osmandogan
25-03-2012, 00:36   |  #10  
osmandogan avatarı
Taze Üye
10 mesaj

güzel anlatım olmuş genç sende bir mühendis edası gördüm ben devam et bu yolda :D

Kapalı Hesap (128169)
25-03-2012, 12:06   |  #11  
OP Kapalı Hesap
2,851 mesaj
Alıntı: ShaRAPneL  
güzel anlatım olmuş genç sende bir mühendis edası gördüm ben devam et bu yolda :
Kahkaha

believeforme
16-02-2013, 15:02   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

şu 4.adımı anlamadı nasıl aktif hale getiricez acaba??

Qromodynmc
16-02-2013, 15:56   |  #13  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

Rom atılmıyormu rom :D

Kapalı Hesap (128169)
16-02-2013, 22:13   |  #14  
OP Kapalı Hesap
2,851 mesaj
Alıntı: believeforme  
şu 4.adımı anlamadı nasıl aktif hale getiricez acaba??
Artık güncellemeler sayesinde bu adımları kullanmadan internete erişebilirsiniz.
Alıntı: punisher123  
Rom atılmıyormu rom :
 Rom'un hangi geliştiriciye ait olduğu bilinmiyor. Ayrıca Root atmak ve Rom yüklemek için Cihaz ayarlarından USB Hata Ayıklama modunu aktif etmek gerekiyor. Hepsi deaktif edilmiş. Ulaşamıyorsunuz yani. Aslında içini açtım bir defa, yakın zamanda tekrar açıp donanımlarının üzerilerindeki yazılarla geliştiriciyi bulmaya çalışıp cihazı kırmaya çalışacağım ama bu tip dandik denebilecek bir tablet için değer mi orası tartışılır. Ondan daha hızlı ve daha yeni bir Android telefonum varken hiçbir işim olmuyor. Yani eski kitaplarımın arasında yer edinmiş bulunmakta :D Kıracağım ve bunu bilgisayar öğretmeninin artist tavrına bir darbe vurmak için yapacağım :D