Arkadaşlar bu yarıyıl biliyorsunuz ki 52 pilot okula 5. ve 9. Sınıflara General Mobile markalı yerli üretim tabletter ve akıllı tahtalar verilmişti. Bizim okulumuzda da (Yozgat Anadolu Lisesi) bu uygulama başlamıştı.
Akıllı tahtadan ziyade tabletler hiçbir işe yaramıyordu. Sadece kitaplar açılabiliyor ve diğer aklınıza gelebilecek tüm özellikler engelli. İnternet olarak sadece okulumuzdaki f@tih ağına bağlanabiliyor, bluetooth özelliği engellenmiş, hafıza kartı algılanmıyor ve daha fazlası da engellenenlerin içinde. İşletim sistemi adeta kullanılamaz hâle gelmiş. Sanırsınız ki Android değil devletin yaptığı bir işletim sistemi.
Tabletlerde Android Market yerine EBA Market(Eğitim Bilişim Ağı) var. Buradan sadece devletin oraya yüklediklerini indirebiliyoruz. Zaten çok az uygulama var.
Son günlerde gelen EBA İnternet Tarayıcısı sayesinde sadece MEB,EBA ve E-Okul Vbs ye girebiliyordu. Fakat buna bir çare benden geldi :) Fen Lisesinde farklı sitelere girildiğini duyunca tabletin tarayıcısını karıştırmaya başladım. Ve internete erişmenin nasıl olduğunu bulabildim. Tabii ki de sadece okulda internete bağlandığı için MEB'in yasaklamadığı sitelere girebiliyoruz. Şimdi size anlatayım nasıl yapacağımızı:
EBA İnternet Tarayıcısından Farklı Sitelere Erişme:
1- İlk Önce Tarayıcımızı Açıp MEB Sitesine giriyoruz. Klavye Tuşuna Basılı Tutup Gelen Yerde Sağdaki İleri Butonuna Basıyoruz. Bu Şekilde Klavyeyi de Aktif Etmiş Oluyoruz.
2- Daha Sonra Sınavlar Bölümünden Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı Sınav Sonuç Bilgileri Bölümüne Giriyoruz.
3- Buradan T.C Kimlik No Yazmadan Çalıştır'a tıklıyoruz. Aynı Ekranda MEB Sitesi Gelecektir. O Ekranın Sağındaki Ara'ya Basıyoruz.
4- Son Olarak Gelen Ekranda Web'de Ara'yı Aktif Edip İnternette Surf Yapıyoruz.
Bu şekilde okuldayken Chip'e girmiştim :) Ayrıca Dikab diye arama yaparsanız oyun sitesi gelir ve oradan oyun oynayabilirsiniz. Anlatımlar tamamen bana aittir. Herkese iyi kullanımlar...