Başlıktan da anlayacağınız üzere gruptaki son maç olan Ermenistan maçı Terim için de milli takım başındaki son maç olacak ki bana göre çok iyi olacak. Kuralar çekildiğinde İspanya'yla liderlik mücadelesi yapacağımızı lider olamasak bile en azından gruptan çıkacağımızı hangimiz düşünmüyordu ki ? Euro 2008'de 3. olan ve sadece bireysel hatalar yüzünden finali kaçıran milli takımımız bu Dünya Kupası'ndaki grupta aciz futbolunun nedeni nedir , ne değildir ? tartışılır ama bu takım da kararları kim veriyorsa başarılardan ve başarısızlıklardan da en büyük pay sahibi O'dur bence ve bahsettiğimiz kişi de Fatih Terim olduğuna göre istifa etmesi sizi bilmem ama bana bir '' Oh '' çektirdi açıkcası.
Fatih Terim İstifa Etti ( Hele Şükür )
bence de ya adam baya abarttı estonya da bile puan kaybettiik bosna onlara 7 attı olmaz böylee bişey.
Frank RIJKARD 'Türk futbolunda her şeyden biraz var. Ama hiç bir şey tam değil.' demişti. Biz, ne Brezilyalı topçular gibi teknik; ne de Avrupalılar gibi fizik olarak güçlüyüz. Yâni, ne tam mânâsıyla topu koşturabiliyor, ne de kendimiz koşabiliyoruz. Futbolumuzda bir ekol oluşturamadığımız için, saha da biraz koşabilenler de argo tâbir ile 'Haybeye kürek' çekmekte. Üç maç koşunca dördüncü maçta tüm devreler iflâs ediyor.
'Aslanım, yiğdim' türü ara gazları ile ancak bu kadar olur. Fatih TERİM Milan da teknik direktör olduğunda, pek başarılı olamadı. Ancak en az onun kadar başarısız olan , fakat daha uzun süre teknik direktör olarak kalan hocalar da var.
Bizim futbolumuzda 'Kral' ilân ettiğimiz topçular, Avrupa da sapır sapır döküldü. İstisnâ olarak Tugay ve Nihat gösterilebilir. Tugay bir görev adamı idi. Nihat ise sürati ve hırsı ile başarılı oldu. Kenisine bakmayı becerebildi mi, o da ayrı bir muammâ. Çünki 30 yaşında çürüğe çıktı.
Bir zamanlar Beşiktaşı çalıştıran Gordon MİLNE ile ingiliz gazeteciler röportaj yapmışlar ve Beşiktaş'ın vasat bir İngiliz takımı kadar dahi kollketif futbol oynayamadığını belirtip, sebebini sormuşlardı. MİLNE'in verdiği cevabı hiç unutamadım.
'Şark için yeterli.'
Gerçekten biz de kolay kolay kırılamayacak rekorlara imaza atanlar var. Söz gelimi Mustafa DENİZLİ üç büyük futbol takımını da şampiyon yapan tek isim.
Ama Avrupa arenasında sıfır çekiyor.
Nasıl unutabilirim 'Şark için yeterli.' sözünü...!
Merak etmeyin 2-3 sene sonra tekrar gelir hep böyle olmuyormu (:
Fatih Terim' in gitmesi Türk futbolunu yeni bir karmayaşaya sokacaktır.
Yerine gelecek olan kişi mutlaka Türk teknik direktör olmalıdır.Yabancılardan bize hiçbir fayda gelmez.
Fakat şu aşamada ben Türk Milli takımını çalıştıracak düzeyde yerli bir hoca göremiyorum.
Kısacası 8-10 yıl fazla hayale kapılmamak lazım...
Fatih Terim'den alıntı :
Bosna maçının ilk yarısını otelde seyrettik 1-0 bitti. Stada geldik 2-0 oldu. Oyuncularımın kafası yerden kalkmadı. Türkiye, Dünya Kupası’nın dışında kalmıştır. Kimseyi suçlamam. Oyuncularımı asla. Bazı şeyler insanın içini acıtıyor. Bir grup, ‘İmparator’ diye bağırıyor, bir başka grup istifamı istiyor. Ama sokaklarda bayraklarla, gururla gezerken yine ben vardım. Ancak oyuncularıma üzerlerinde Ay-Yıldızlı eşofman varken küfür edilmesi kabul edilir şey değil”
Aslında bu sözler herşeyi açıklıyor. Fatih Terim başarıslıkta sorumluluğu üstüne alan bir adam. Ben gitmemesinden yanaydım ama ne yazikki yönetiminde büyük ısrarlarına rağmen Ermenistan maçı son maçı olacak. Seven sevmeyen herkes kabul eder Fatih Terim türk futbolu açısından türklerin göğsünü kabartan futbol adamı olmuştur ama istikrar kavramın veya sorunları nerde arayamacağımızı tam bilmediğimizden ve sabırsızlıklarımızdan dolayı istifa etti sanırım. Bence yazık oldu, Avrupa'da insanlar bu kadar kolay yıpratılmıyor(Özellikle kendi değerleri...) aslında bu Türkiyede çalışan çoğu teknik direktör için geçerli. Şunu unutmamak gerekir Bosna maçında direkten dönen toplardan biri yada kaçırdığımız gollerden biri gol olsaydı bugün bunları konuşmuyor olabilirdik... :)
Ben Fatih Terim'e bugüne kadar ki hizmetleri, bizi yaşattığı sevinçleri, zaman zaman oynattığı zaman zaman oynayamadığımız şahsiyetli futbol veya futbol kimliğimizin oluşmasına katkıda bulunduğu ve futbolcularına rakipin büyüklüğü dışında özgüven, motivasyon verdiği, genç futbolculara tüm eleştiri risklerine rağmen şans verdiği için teşekkür ediyorum.
Futbolda istikrar önemli.Fatih Terim kötü bir hoca değil; ama Milli Takım da oyuncu tercihlerinde bana göre "inat" ediyor.Formunda olan futbolcuları oynatmaması bence en büyük hatası.Ama yinede kalmasından yanaydım.Gelen gideni aratır bunuda unutmamak lazım.