Notebookumu Mayıs 2009'da Ankara Mavi Bilgisayar dan almıştım. Garantisi de normalde Mayıs 2011'de bitiyor. Ancak faturasını kaybettim. Şu anda garantiye gönderdim. Bana garantisi bitmiş diyorlar. Sistemde Ekim 2008'de alınmış olarak görünüyormuş. Yapım ücreti de yaklaşık 425 TL tutuyor. Yani bu parayı boşa vereceğim.Ne yapabilirim bir öneriniz var mı arkadaşlar.
Faturayı kaybettim
Bildiğim kadarıyla Mavi Bilgisayar batmıştı. 2009 yılında iflas edip kapanmıştı. Tekrarmı döndüler acaba?
ben notebooku aldıktan bir süre sonra battı. Şu anda yapabileceğim bir şey var mı acaba?
Yapabileceğin bir tek şey kaldı. Bir bardak soğuk su içmek.
Soğk suyu içtim de yaptıkları şerefsizlik bu fujitsunun ya, kaç defa garantiye verdim abi bilgisayarı siz siz olun bu fujitsu siemense bulaşmayın.
Hocam iş Laptopa gelince Dell den şaşmayacaksın. Boşuna değil dünyada en çok Laptop satan firmanın Dell olması. Hemde en yakın rakibinden açık ara önde.
Soğuk su içme olayı bir tarafa sana olayın olabilir kısmını anlatayım. Her ne kadar ürünü Mavi den almış olsanda önemli olan Laptop markasıdır. Garanti işlerinde artık fatura veya garanti belgen illaki olacak diye bir kaide yok. Laptop üzerindeki seri no dan zaten garanti durumu takip ediyorlar. Ama senin dediğin gibi alınış tarhi 2008 olarak çıkıyorsa sistemde elinde belgen olmadan ispatlaman zor. Eğer garanti belgesini kaybetmediysen faturan gibi onu gösterip hak iddia edebilirsin sisteme yanlış girilmiş diye.