fenerbahçe'nin başarısız olmasının sebepleri

selim_firat
10-05-2016, 08:31   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

bu sezonki başarısızlık diğer başarısızlıklardan çok daha kötüsü. çünkü; takıma yapılan yatırım, takımdaki sponsor ve reklam gelirleri geçen seneler gibi olmadı. olduğu gibi takımın yarısını yıldız genç oyuncularla hiçbir sezon degistirmedi.

bu sezon fenerbahçe, cok cok iyi oynayıp hiçbir maçı almadı. aksine göt zoruyla kayseri, basaksehir, antalya gibi maçları kurtardı. bu kötü oyunun faturasını deplasmandaki antalya, basaksehir, bitmiş galatasaray, konya maçlarında, evimizdeki 0-0 osmanlı, 2-0'dan 2-2 akhisar maçında fazlasıyla ödedi...

türkiye'de bu takımın 1-0 a oynayan takım görüntüsü vermesi asıl sorundu. küme düşen m.i.y maçına bile 7 defansif oyuncuyla, sezon başından beri ezberlenmis bir kadroyla maçlara çıktı. hatta oyunu değiştirmek hiçbir oyuncu değişikligi yapılmadı. çıkan oyuncu girenin aynısıydı. sezon boyunca ozan-topal, rvp-fernandao değişikliğine o kadar alıstık ki sadece dakikayı bekliyoduk.

teknik adam pasifligini gördük. asi çocuk emenikeyi azarlayan, oruç tutuyor diye antremana çıkmayan sow'u kadroya almayan teknik adamdan rvp nin yerine geç deyince geçen teknik adama düştük. kimse kusura bakmasın ama ismail kartal bile şu kadroyu fırsatları alsa bambaska seyler olabilirdi...

henüz hiçbir şeyin belli olmadığı sezon başında rvp-fernandao tatsızlıgı, rvp-perreira tartısmaları pastanın kreması oldu. birde rvp taraftara nispet yapar gibi bitime 4 hafta kala penaltıdan gol atıp perreira ya sarılmaya gitmesi zaten durumu acıklıyordu.

önceki yazıda da belirttigim gibi geldiğinden beri formsuz olan, sadece giresun ve antep maçının yıldızı olan, kosmayıp penaltı golleri icin servet ödedigimiz (ki en önemli macta kacırdı) dünya süperstarı rvp ye taraftarın sahip çıkma vizyonsuzluguda üzerine bırakılan çilek oldu.

keşke alex gidecekken aykut kocamana karşı ona bu tezahüratları yapıp sahip çıksaydıkta alex kalsaydı. şampiyonluklar kupalar gitseydi, alex de souza kalsaydı. belki jübilesini izleme fırsatımız olurdu.

bu sezon anlaşıldı ki para, yıldızlar hiçbir boka yaramıyormus. leicester bunu göstermek için ingilterede devrim yaptı ulan! ruh olmadan, forma terle sırılsıklam olmadan bu işler olmaz. bize ruh transfer et sayın başkan!