FG 93.7 presents... Frankie Knuckles

Koray Kocaman
11-04-2008, 21:28   |  #1  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Grande Punto presents Frankie Knuckles @ Otto Santral

Grammy ödüllü House müziğin ‘Godfather’ı Frankie Knuckles FG 93.7 organizasyonuyla ve Otto Santral işbirliğiyle İstanbul’da!

Frankie Knuckles, Grande Punto’nun ana sponsorluğunda ve Bonus Trink’in katkılarıyla 25 Nisan Cuma gecesi sahnede olacak. 80’lerden bu yana sadece house müziğin değil elektronik müziğin de gelişiminde önemli rol oynayan sanatçının DJ setleri tek kelimeyle benzersiz!

Frankie Knuckles

House müziğin ‘Godfather’ lakaplı öncüsü Frankie Knuckles, tüm dünyada modern dans müzik anlayışının gelişiminde, 80’lerden bu yana büyük ölçüde rol oynadı. Chicago sahnesinde ‘The Warehouse’ ile başlayan kariyerini, süperstarlara yaptığı prodüksiyon ve remixlerin yanında ’97 yılında aldığı Grammy Ödülü ile taçlandırdı. Diana Ross, The Pet Shop Boys, Michael Jackson çalıştığı isimlerden sadece birkaçı.

Gençlik yıllarını geçirdiği ’70 lerde, Harlem’in zorlu sokaklarından aldığı ilham ile yola çıkan Frankie Knuckles unutulmaz geceler yaşattığı The Loft, The Warehouse gibi döneminin çizgiüstü mekanlarından sonra ’87 yılında NewYork merkezli Def Mix Productions’ a katılarak tüm Amerika kıtası ve dünyada çeşitli clublarda resident olarak yer aldı.Doksanlı yılların başında New York’a kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir dönüş yapan Knuckles, Sound Factory, NYC Splash’de pikapların başındaydı.Bunun yanısıra Montreal Club Stereo ve Pacha Ibiza’nın aylık programlarının baş tacı haline gelmişti bile.O yıllarda beraber çalıştığı ünlü menajeri Judy Weinstein ile kariyeri bambaşka bir boyuta uzanan Frankie Knuckles Diana Ross, Toni Braxton, The Pet Shop Boys, Luther Vandross, Janet Jackson, Micheal Jackson gibi megastarlarla çalışmaya başladı. Marka haline gelmiş eşsiz house yaklaşımı Virgin Records’un dikkatini çekti.
Virgin Records’dan ‘Whistle Song’, ‘Beyond the Mix’ ve ‘Welcome to Real World’ u çıkardıktan sonra ’97 yılında yılın remix sanatçısı dalında Grammy Ödülüne layık görüldü.
Chicago valisi Daley tarafından gerçekleştirilen bir organizasyonla 26 Ağustos 2004 yılında resmi olarak açıklanan Frankie Knuckles günü takvimlere geçerken gene Chicago senatörü Obama, bir zamanlar The Warehouse’un yer aldığı sokağa ‘Frankie Knuckles Way’ ismini verdi.
2004 yılında ‘ A New Reality’ albümünü çıkaran Knuckles bu albümden çıkan ‘Back’n da Day’ ile listelere bir numaradan giriş yaptı. Mayıs 2006 ‘ya gelindiğinde kendi plak şirketi ‘Noice!music’ i kurduktan sonra ünlü house vokali Jamie Principle ın albüm prodüksiyonunu üstlendi.
Son dönemde Blaze, The Groove Junkies, Shapeshifters, Quentin Harris, Eric Krupper gibi isimlerle çalıştıktan sonra ‘Whistle Song’ un Disco Shimmy versiyonu ile internet aracılığı ile yeni nesil dinleyicilerinide ulaşan Frankie Knuckles, house müziğinin büyükbabası olarak, kariyeri ve müzik vizyonu ile daha çok bir ikon aslında.

Detaylı Bilgi:Biletix.com