fifa ,pes ve bir türk oyunu

bendeseviyorum
03-03-2011, 12:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

evet arkadaslar benim size sormak istediğim neden dünya çapında 2 futbol oyunu var ve neden bir türk futbol oyunuda dünyaya yayılmasın benim çabam da bunun için sizden istedğim bir futbol oyunu yapmak için gerekli programlar nelerdir?

-net-
03-03-2011, 13:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

O oyunları ole 1-2 kişi yapmıyor . 100 lerce kişi o oyunlar uzerınde ograsıyor. Sen 1-2 programla ancak mario falan yaparsın...

volkan298
03-03-2011, 13:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

Bence Futbol için 2 oyun yeter.Fifa ve Pes o kadar ün salmışken acayip iyi bir futbol oyunu yapmak lazım tutulması için.

bendeseviyorum
03-03-2011, 13:24   |  #4  
OP Taze Üye
12 mesaj

benim amacım para kazanmak falan değil zaten bu işle uğraşmak isteyen kişileride bulup türkiyede bilirseniz extreme sürümlü bir futbol yaması var pes oyunun türkçe spikerli ne den bi yamaya ihtiyaç duyalimki zaten bu işi ben tek başıma yapamayacağımı biliyorum
Sizlerden isteyim yardımcı olmanız sadece

volkan298
03-03-2011, 13:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

Olmayacak duaya amin denmez

Tuğsan
03-03-2011, 13:43   |  #6  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Bak arkadasim hernekadar zorda olsa, hayalin guzel neden bizimde oyun piyasasinda sozumuz olmasin? Ama neden fifa yada pes gibi diyerek kiyaslamaya gitmek biraz sacma,  yani bu isi forumlardan topladigin kadroyla yapamazsin, gercekten bu isin profosyellerinden olusan kalabalik bir kadro lazim. Bu isler cok para tutar , ikincisi futbol oyunu yapmak istiyorsan, ismini kullanacagin her oyuncuyu, takimi iyicene arastirman lazim, isim tecil lhaklari ve yasal durumlari  icin...Tutupda ben oyunu yaptim, Barcelona kadrosunu koyayim demekle bu isler bitmiyor. Mesela bircogu isim hakkini satmak istebilir. Keza Fifada Ronalda yerine 9 numara yazmasinin sebebi budur. O nedenle iki oyun firmasindan baska bu isin altina girebilecek kadar guclu pek  firma yok bence. Aksiyon, macera, advanture ..vs tarzinda onlarca firma, yuzlerce oyun varken, spora konusunda EA sports tek diyebiliriz..Oyun olarak  Futbolda ise PES ve FIFA .. 

Ama diger oyun turlerine gelince, gidip forumlardan okuyup iyicene bilgi sahibi olman lazim, oyun programciliginin asamalari neler? Vede o  da buyuk bir deniz... Oyle hangi programlar kullaniliyor gibi yuzeysel cevaplar yardimci olmaz.
O nedenle sana bu konuyu, sadece  bu konulara ozel acilmis forumlardan arastirmani tavsiye ederim.. Gercekten laf olsun diye sormadiysan bu soruyu..