Selamlar, eski bir chip üyesiyim. Uzun bir süredir bilgisaylardan uzak kaldım ve şimdi yeniden bir bilgisayar toplamak istiyorum. Şimdilik ihtiyacım olan anakart-işlemci-ram-ekran kartı. 1000 TL bütçem var. Uzun bir süredir bilgisayar dünyasını takip etmediğimden yeni teknolojilerden ve yapılan testlerden vs. haberim yok.
Kafama göre seçtiğim şeyler var bunlar hakkında Türkiyede en beğendiğim bilgisayar medyası Chip'in değerleri forum üyelerinin fikirlerini almak istedim. Aşağıda neyi ne için sçetiğimi yazdım ve bu fikirlerim doğrultusunda beni yönelendirmenizi istiyorum, şimdiden teşekkür ederim.
Intel Core i5 3470 3.2 GHz 6MB 1155p HD 2500 VGA
i7 bütçemi aşar, i3 ihtiyaçlarımı karşılamaz, AMD yanlısı olmama rağmen AMD işlemciler konusunda şu an hiçbir bilgim yok. 205 dolar + KDV ye bu işlemciyi alabiliyorum. Bu arada HD2500 VGA nın ne işe yaradığı konusunda da bilgi verirseniz sevinirim.
Gigabyte H77M-D3H /DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1155p
Anakart benim için pclerin en önemli bileşenidir. Bu nedenle geleceğe dönük bir altyapı oluşturmak her zaman tercihimdir. 1600MHz lik DDR3 bellekleri destekliyor. Ancak kit alıp dual kullanabilirmiyim emin değilim? 2 tane x16 yuvasıyla ilerleyen zamnalarda SLI ya da Crossfire yapma imkanım varmı bundanda emin değilim? USB 3.0, SATA 3, 8 Kanal ses ve Raid dizelerine destek vermesi tercih sebebim oldu. 96dolar+KDV
Kingston HyperX 8 GB (2x4GB) 1600 MHz DDR3 Kit CL9
Kit olması anakartım destek veriyorsa bir avantaj olabilir diye düşündüğümden tercih sebebim. Kingston kaliteside ortada. CL9 zamanlaması ne kadar iyi bir değer bilgim yok. 8GB yeterli şimdilik. zaten anakartta 4 yuva var ilerde artırılabilir. 54 dolar + KDV
Asus VGA ENGT440 1 GB 128Bit DDR5 16X
Güncel ekran kartları konusunda ve performanslarında hiçbir bilgim yok. Şimdilik bunu beğendim. Beğenmemedeki en büyük etken soğutucusunu ve Asus markasında güvenim. DDR5 bellekleride hoşuma gitti. VGA girişli monitörüm olduğundan VGA çıkışlı bir ekran kartı tercih etmem gerekiyor. 87Dolar+KDV
Bu parçaların kdv dahil toplam fiyatı : 950,97 TL yapıyor. Sizin fikir, öneri ve tavsiyelerinizi istiyorum. Teşekkürler.