Internetten indirdiğim film/dizilere altyazılarını gömmek ve onları DVD'ye çekip, evdeki DVD playerımda izlemek istiyorum. Bunun için sağda solda bir sürü program gördüm ama işin içinden çıkamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Internetten indirdiğim film/dizilere altyazılarını gömmek ve onları DVD'ye çekip, evdeki DVD playerımda izlemek istiyorum. Bunun için sağda solda bir sürü program gördüm ama işin içinden çıkamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
AVI-Mux Gui'yide öneririm, tek yapman video ve altyazıyı programa sürükle-bırak ile ekleyip ortadaki "Dosyalardan Kaynak Oluştur"a tıklaman, tüm içerik hemen altında listelenir. onun ardından sağ alttaki "Başla" butonuna basmanla altyazın videoya eklenir, ses-görüntü kalite kaybı gibi durumlarda olmaz. ayrıca anlayacağın üzere program Türkçe:
elindeki film için buradan seçtiğin alt yazının uyumluluğunu kontrol etmelisin. uyumlu olanı bulduktan sonra alt yazıyı indir. daha sonra filmin adını kopyala, indirdiğin alt yazının ismini kopyaladığın filmin ismi ile değiştir ve uzantısınıda .srt olarak değiştir. filmi oynatmaya başladığında alt yazı devreye girecektir. basit bir dvd yazma programı ile dvd medya ya yapacağın yakma ile işlem tamamlanmış olur. iyi seyirler
Yani sadece indirdiğim altyazının ismini, film ismi ile aynı gösterip, ardından da DVD'nin içine bu iki dosyayı "Nero" ile yaktıktan sonra herhangi bir DVD playerda filmi altyazılı olarak sorunsuz bir şekilde izleyebilirim!? Doğru mudur?
"X.avi" ve "X.srt" gibi.
Yani sadece indirdiğim altyazının ismini, film ismi ile aynı gösterip, ardından da DVD'nin içine bu iki dosyayı "Nero" ile yaktıktan sonra herhangi bir DVD playerda filmi altyazılı olarak sorunsuz bir şekilde izleyebilirim!? Doğru mudur?aynen öyle. DVD medya ya yakmadan önce Windows Media Player ile filmi izleyip alt yazı uyumunu kontrol etmeni öneririm."X.avi" ve "X.srt" gibi.
aynen öyle. DVD medya ya yakmadan önce Windows Media Player ile filmi izleyip alt yazı uyumunu kontrol etmeni öneririm.media player ile kontrol ettiğimde altyazıdaki Türkçe karakterler dandik semboller şeklinde görünüyor. bu sorun dvd player'da devam eder mi yoksa media player'ın mı bi yamuğudur bu?