Selam arkadaşlar , benim ATI Radeon HD 4350 Toplam grafik 1791 mb Ayrılmış :512 mb ekran kartı
AMD 8450 Triple-Core Processor 2,1 Ghz ana kart
3,00 Gb ram
bir masaüstüm var .Bu bilgisayarda ''1080p.BluRay.DTS.x264-CtrlHD'' formatındaki bir filmi izlerken görüntü takılıyor yani ses önce görüntü sonra geliyor . Filmlerde bir sorun yok.Acaba neden kaynaklanıyordur , ekran kartım mı yetersiz , nasıl çözebilirim ?
Film izlerken görüntü gecikmesi !
Tamamen kodekle alakalı.
http://www.codecguide.com/download_kl.htm
linkinden klcodec paketinin full sürümünü indirip kurmanızı tavsiye ederim.Kurulum sırasında size sunulan seçeneklere tıklamadan ilerlemeyin.Özellikle mkv. formatını mutlaka seçmelisiniz.
Ardından otomatik olarak yüklediği media player classic programı ile vidyoyu açın.
Bu şekilde sorunun ortadan kalkacağını umuyorum.
arkadaşlar aynı problem bende de var dediğinizi yaptım ama hala öyle. Çıldırcam artık HD film izliyemiyorum ama bütün filmlerim HD neredeyse bi çözüm lütfen ya...
km player nedir klasik media player mı? Kullanmıyorumda ben. BS player veya VLC tercihim oldu hep. Masaüstü bilgisayarımda bi sorun yaşamıyorum genelde fakat netbookta böyle oluyo acaba işlemci ya da ramden mi diye düşünmedim değil ama bu kadarı normal değil bence insanı çıldırtıyo hiç izlencek gibi değil... Bir de ilk aldığımda daha iyidi galiba işin ilginç tarafı bazı HD filmlerde hiç bi problem yok bazılarında ise durum felaket fps 10 falandır heralde =). K-Lite full zaten mevcuttu bende ama emin olmak için video seçeneklerini işaretleyip son sürümünü iki kere yükledim ama deyişen hiç bir şey olmadı malesef... İnşallah bi çözüm buluruz ya...<
Classic media player değil , km player farklı bir oynatıcı , içinde hd filmleri izlemek için gerekli ekleri bulunduruyor zaten ama yine de sayfada verilen codec i ekleyerek denersen daha iyi olur , eğer aynı sorun devam ederse , km player içinde ses görüntü düzeniyle ilgili bir yer var oradan sesi ileri & geri alabiliyorsun . Kolay gelsin