benim bir sorunum var arkadaşlar ben vista işletim sistemi kullanmaktayım ama bazı sorunlar veriyo bu sorunlardan bir tanesi bu filim izlerken veyahut klip yada şarkı dinlerken bilgisayar bir anda kapanıp mavi ekran çıkıyo hızlıca yüz de yüz hata ayıklama dolduktan sonra kendini yeniden başlatıyo ben sorunu bulamadım bir anlam da veremedim yardım ederseniz sevinirim
film izlerken pc kapanıyor
Sorunun büyük ihtimal RAM'lerde ramlarını teker teker denemelisin . Bozuk olan RAM'i değiştir, garantısı varsa ver yenısını versınler. Veya kendıne 2x1Gb 800Mhz DDR2 ram al. Gerçi anakartını söylemedin ona göre dogru ram tavsıyesı verebılırım.
Borga-xSorunun büyük ihtimal RAM'lerde ramlarını teker teker denemelisin . Bozuk olan RAM'i değiştir, garantısı varsa ver yenısını versınler. Veya kendıne 2x1Gb 800Mhz DDR2 ram al. Gerçi anakartını söylemedin ona göre dogru ram tavsıyesı verebılırım.kardeş sadece arasıra yapıyor dedim ama oyunlar sabahtan akşama kadar ful çalışıyo pc tık yok oyunlar da da olurdu ama olmuyo ram 1024mb 677 mhz ikitane var üzerinde
mainbord ise asus p5 p965 anakart ramlarla anakartla alaka değil başka bir şey var bu işte
bence vistayı kullanmakla çok acele etmiş sin sistem yerine daha tam yerleşmedi nerdeyse bütün makinalarda sorun yaratıyo eyer parca arzası yok diyorsan en iyi çözüm format atmak olur
senin sorunun tamamen donanımla ilgili yani bilgisayarının parcalarının birinde sorun var. Yanlış driverlerı yüklemiş olabilirsin ekran kartının fln veya ses kartının veya başka bi driverin bunları sil emin olduğun driverlerı yükle xp de böyle bir sorun oluyordu vista da oluyor diyorsan senin bilgisayarın vistaya gıcığı var demekki sevemdi bilgisayarında hangi parça sorun yaratıyosa onu bul cıkart at yenisini al o zaman düzelir :) o kadar hemen yapamam diyosan xp ye dön büyüyünce cok paran olunca belki yeni bir bilgisayar alırsın belki o vistayı calıştırır. tabi bu da işin esprisi ama sen anlamışsındır dediğimi