FİLMLERİ tam ekran izleyemiyorum !

prizma
09-03-2008, 18:40   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

media player ayarlarından bulamadım..19"monitor .tam ekran yapıyom filmlerde ekranın 2 yanında hep sıyahlık war..ayrı programı mı war acba?

uGuR.uK
10-03-2008, 17:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

o iki siyahlıktan kastın alt ve üstlerdeki kısımlarsa normaldir, her video senin ekran boyutun ve cozunurlugune tam oturcak diye bi kaide yok. filmin boyutunu bozmadan büyütür oynatıcı ve kalan kısımları siyah olarak bırakır. yok eger baska pc'de farklı(yada eskiden düzgündü) simdi bole diosan codec'lerdendir büyük ihtimal. pc'de herhangi bi codec paketi/yama varsa kaldır ve K-Lite Mega Codec Pack yazılımını yükle...

ing_uye
05-09-2008, 17:03   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

buna benzer bi sorun bendede war. vista kullanıyorum ve online herhangi bişii izlemek istediğimde ( yada youtube tan ) tam ekran seyredemiyorum. ekran siyah beyaz olmak üzere çapraz ikiye bölünüyor. nedeni ne olabilir ve bu problemin üstesinden nasıl gelebilirim ???? yardımcı olursanız çok sewinirim. şimdiden teşekkürler.

akay15
18-09-2008, 22:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
105 mesaj
prizma
media player ayarlarından bulamadım..19"monitor .tam ekran yapıyom filmlerde ekranın 2 yanında hep sıyahlık war..ayrı programı mı war acba?
BSPlayer kullanırsan istediğin gibi ekranı dolduracak şekilde filmi gösterir fakat filmin orijinali geniş ekran formatındaysa yan kısımlar kırpılır. Bu da (bence) istenmeyen bir durumdur. Alt yazılarda da bundan dolayı sorun yaşayabilirsin. Örneğin çok uzun yazılarda satırın en başı ile en sonundaki harfler/kelime(ler) gözükmeyebilir. Tercih senin.

Alpirem
27-09-2008, 13:48   |  #5  
Yeni Üye
25 mesaj

Gom Player kullan ücretsiz ve codec gerektirmiyor ayrıca filmi oynatırken < 0 > a basarsan boyutları değiştiriyor genişletiyor uzatıyor vs...
Umarım işine yarar...

medusangel
19-06-2009, 22:58   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

benim bilgisayarımda netten film izlerken tam ekran olmuyo.cd den izlerken sorun yok.ama netten izlerken sağ alttaki tam ekrana tıklandığında bir sürü çizgiler çıkıyo.film devam ediyo.sesi geliyo ama görüntü olmuyo Esc tuşuna basınca yine küçük boyuta dönüyo.küçük boyutta soun yok. ne yapmam gerek?

alien_fx
23-06-2009, 13:55   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

kucuk izlemen demekki ole calıştırırken kart kaldırmadı

OSMAN BAĞÇEVAN
06-07-2009, 12:08   |  #8  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

o iki siyahlıktan kastın alt ve üstlerdeki kısımlarsa normaldir, her video senin ekran boyutun ve cozunurlugune tam oturcak diye bi kaide yok. filmin boyutunu bozmadan büyütür oynatıcı ve kalan kısımları siyah olarak bırakır. yok eger baska pc'de farklı(yada eskiden düzgündü) simdi bole diosan codec'lerdendir büyük ihtimal. pc'de herhangi bi codec paketi/yama varsa kaldır ve K-Lite Mega Codec Pack yazılımını yükle...

yanlış bence..codecler olmasa zaten video açılmazdı ...

gom player-media player classic-bs player-  bu sorun için bu programlara ihtiyacın yok..
windows media player da seyrederken bu sorunu yaşıyorsa ekran kartının ayarlarında sorun vardır..
1.ekran çözünürlüğünü değiştir.
olmazsa
2.ekra kartının ayarlarına gir, video ayarı vardır büyük olasılıkla..onun ayarlarını değiştir..

tam olarak anlatamadım kusura bakma..

eğer sorununu düzeltemezsen ekran kartının markasını söler misin ?