FineReader YARDIM

HPQ-User
22-06-2008, 21:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

SEMIH sormuş:
selam
Bilgisayar ile beraber aldığım Scaner var burada taradığım dosyaları bilgisayara atmak için FineReader adında bir program söylediler.Programın tam kullanım amacı nedir,ne iş yapar?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
TOSHIBA A200 NOTEBOOK

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Koray Kocaman
22-06-2008, 21:39   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Merhaba

ABBYY FineReader, yazdırılan belgeler ile PDF belgelerini ve belge görüntülerini düzenlenebilir bilgisayar dosyalarına dönüştürmek için tasarlanan bir Optik Karakter Tanıma (OCR) uygulamasıdır. ABBYY FineReader, tek bir düğmeyi tıklatarak düzenlenebilir bir elektronik belge elde etmenize olanak sağlar. Sonuç almak için tüm gelişmiş seçenekleri ve işlevleri öğrenmeniz gerekmez. Programda tüm temel tarama, dönüştürme ve tanıma senaryolarını kapsayan bir dizi dahili otomatik görev yer almaktadır. ABBYY FineReader hemen hemen tüm yazı tiplerinde yazdırılmış metinleri tanır ve yazdırma hatalarına karşı toleranslıdır. Microsoft Office ile bütünleşme özelliği ile belgeleri doğrudan Microsoft Word, Microsoft Excel veya Microsoft Outlook'tan tanımanıza olanak sağlar. ABBYY FineReader kağıt ve PDF belgeleri üzerindeki Web bağlantıları, e–posta adresleri, üst başlıklar ve alt başlıkları algılar ve bunları ortaya çıkan elektronik metinlerde yeniden oluşturur. ABBYY FineReader'ın düzenli ve kullanımı kolay arabirimi, uygulamanın temel özelliklerini çok kısa sürede en iyi şekilde öğrenmenize imkan sağlar. Programın arabirimi büyük ölçüde özelleştirilebilir. Pencerelerin boyutunu ve yerini değiştirerek, renk şemalarını seçerek ve araç çubukları ile diğer arabirim öğelerini özelleştirerek çalışma alanını ayarlayabilirsiniz.  Esnek ayarlar büyük belgelerle çalışmayı daha hızlı ve kolay hale getirir: Tüm belgenin tanınması yerine yalnızca seçilen sayfaların tanınması yönünde seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, çıkış dosyasının boyutunu denetleyebilirsiniz.

Download için;




efekajmer
22-06-2008, 22:45   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

tek kelimeyle harika bir tarama programı diyebilirim.
Sürekli kullandığım vazgeçilmez programım.
Resim yazı Ocr bişey dinlemiyor. Herşeyi tarıyor istediğin gibi oynama yapabiliyosun taradıklarının üzerinde
özellikle bilgisayar ve daktilo karakterli yazıları Pc'de tekrar yazıp zaman harcamak istemeyenler için birebir.
Son sürümünde ise mükemmelin ötesinde convert olayı var.
Pdf dosyalarını noktasına virgülüne varıncaya kadar en ufak bir zarar vermeden
pdf'de göründüğü şekilde Word'a aktarma özelliği programın en güzel özelliği diyebilirim.

engineerzfr
29-08-2008, 15:08   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Arkadaşlar bir sorum olacak fine reader 8.0 ile ilgili, çok acil. Öncelikle bitirme tezimden bir belge tarattım gayet güzel taradı ve hatasız olarak yazıları çıkardı karşıma. Ama asıl sorun şu ben arka planında aynen çıkmasını istiyorum yani arkada silik tam belirgin olmayan resimler var kimya ile ilgili, onları algılamıyor program ve arka plaı beyaz olarak çıkarıyor, ikinci problemde tablolar örneğin birinin arka planı siyah birinin sarı olması gerekiyor ama bunuda algılamıyor ve hepsi beyaz arka plan çıkarıyor ayrıca tablolarıda tam anladığı söylenemez, sizce bu arka plan sorunu için ne yapmalıyım, çünkü bana lazım olan arka plan aynıyken mevcut kitaba bilgi eklemek.