Firefox 3 Internet Explorer'ın izinde!

CHIP Online
23-07-2008, 17:04   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Güvenlik ayarlarından kaynaklanan yakın Firefox - IE ilişkisi akıllarda soru işaretine neden oldu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fire ... in-izinde_7916.html

Firefox'u uzun zamandır kullanan ve Firefox 3'ün Mozilla tarafından geçtiğimiz haftalarda yayınlanmasıyla beraber Firefox 3'e geçen bir internet kullanıcısı, Firefox ile internette dosya indirirken sıkıntı yaşadığını ve dosyaları internetten indirebilmesi için Internet Explorer'ın güvenlik ayarlarını düşürmesi gerektiğini açıkladı.

Washington Post'ta yayınlanan bu haberi ilginç kılan ise Firefox 3 ile Internet Explorer 7'nin birbiriyle ne gibi bir alakası olabileceğiydi. Bu konuda sıkıntı yaşayan kullanıcı konuyla ilgili şu şekilde konuştu: "Ben genellikle Firefox kullanırım; ancak Internet Explorer da sistemimde kuruludur ve pek düzenli kullandığım bir web tarayıcısı değildir. İnternetten sıkça dosya indiren birisi olduğum için, güvenlik ayarlarının dosya indirmeme engel olmaması adına Firefox'un güvenlik ayarlarını genellikle düşük tutmayı yeğlerim."

Bu problemden dolayı uzun zamandır dosya indiremediğini söyleyen kullanıcı büyük bir sürprizle karşılaştığını bakın nasıl açıklıyor: "Ancak buna rağmen internetten herhangi bir dosya indiremeyince kendi çapımda biraz araştırma yaptım ve sonunda ilginç bir bağlantıyı keşfettim: Firefox ile dosya indirebilmem için Internet Explorer'ın da buna izin vermesi gerekiyordu."

Tüm konu: Firefox 3 Internet Explorer'ın izinde!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu durumun nedeni, Firefox'u Windows ile daha uyumlu hale getirme çabası olabilir mi? Altında başka nedenler aramalı mıyız?

Kapalı Hesap (53751)
23-07-2008, 17:15   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Sonuçta Internet Explorer sadece bir web tarayıcısı değil Windows Gezgini'ninde bel kemiği gibi bir yapı ben böyle düşünüyorum açıkçası...

DeePBluESeA
23-07-2008, 17:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
281 mesaj

evet coşkun arkadaşında dediği gibi internet explorer sisteme fazlasıyla entegre olmuş bir yazılım dolayısıyla burada meydana gelecek bir hata sadece explorer ı yada firefox u değil doğrudan tüm sistemi etkileyebilir bu sebeple akıllıca diyorum ben

Fattur
23-07-2008, 20:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

evet yukarıdakiler doğru ama firefox fanları sevmeyecek ve firefox ölecek

ReFeRaNSs
23-07-2008, 21:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

ben bu firefoxu anlamıyorum madem ie den daha güvenli neden okdr çok sürümü çıktı okdr update yapıyor madem güvenli ie geibi yapmasın(ie güvenli demiyorum) ie de hiç güncelleme yapmıyor acaba ms bize firefoxa geçtimiz için kızıyor desteği kesiyor olabilirmi??

man on the moon
24-07-2008, 01:47   |  #6  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
ercanyerci
ben bu firefoxu anlamıyorum madem ie den daha güvenli neden okdr çok sürümü çıktı okdr update yapıyor madem güvenli ie geibi yapmasın(ie güvenli demiyorum) ie de hiç güncelleme yapmıyor acaba ms bize firefoxa geçtimiz için kızıyor desteği kesiyor olabilirmi??
ne yani çıkmasaydı da ie gibi delikdeşik mi dursaydı.
güncellemelerin çıkması onu güvenli yapıyor.

ReFeRaNSs
24-07-2008, 01:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

hak vermemek elde değil tabikide yani demekki bazıları bu fire foxu sevmiyor ve hep kırmaya çalışıyor zaten bence %100 güvenli tarayıcı yok her birinin açıklığı vardır yoksadada kullanıcı bunu yaratır sonra sucu tarayıcısına atar.. Kahkaha

TuncaBozkurt
29-07-2008, 13:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
Coşkun OLCA
Sonuçta Internet Explorer sadece bir web tarayıcısı değil Windows Gezgini'ninde bel kemiği gibi bir yapı ben böyle düşünüyorum açıkçası...
Doğru söylüyor olabilirsin. Ama Microsoft, özellikle 7. sürümden itibaren Windows Gezgini'nden daha bağımsız bir tarayıcı olarak sunuyor IE'yi. Belki Vista'da hala Windows Gezgini bağlantısı sürüyordur, ama daha çok kullanıcıya sahip olan XP'de durum böyle değil. Internet Explorer 7 ile Windows Gezgini'ne ulaşmaya çalışırsan yeni bir pencerede ayrı olarak Windows Explorer açılır. Kısacası en azından görünürde Windows Explorer-Internet Explorer bağlantısı azaltılmış gibi.