Firefox 3.5.3'te Çerez sorunu

HPQ-User
28-09-2009, 09:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mavimuhacir sormuş:
Firefox 3.5.3 kullanıyorum.

İnternete bağlanırken çerezlere engellemek için bazı ayarlar yaptım. facebook ve diğer bazı sitelere bağlanamıyorum. internete baktım bu sorunla ilgili. Firefox 3.5.3'ün ayarlar menüsünden yapmak üzere bir sürü öneri yapılmış, hepsini uyguladım. ama hiç biri derde deva olamadı. Ne lazıxm gelir ? :)
Şimdiden teşekkürler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Turion 64 işlemci.80 GB. 512 ram, Ati radeon Xpress , kullanıyorum. dvd, wireless..

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

Süleyman.
28-09-2009, 11:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Google ve Google'a bağlı servisler, Facebook gibi siteler, "Beni kullanacaksan çerez bırakırım arkadaş" diyor kaba tabirle. Google, ille de sizi izleyeceğim, diyor. Sevisleri kullanacaksanız çerezleri aktif hale getirmeniz gerekiyor. Eğer ayarları yapmak karışık geliyorsa, Firefox'u kaldırıp yeniden kurun. Fabrika ayarlarına dönecektir.

OSMAN BAĞÇEVAN
28-09-2009, 11:43   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

firefox u kaldırmak gerekmiyor açıkcası...

siz firefox u 100 defa kaldırıp , yükleyin  , yine de bu çerezler gitmez..

firefox un çerezleri + bütün eklentileri silip , ilk yüklediğiniz gibi olmasını istiyorsanız , sisteminizin yüklü olduğu yerel diskinizin (çoğunlukla yerel disk C oluyor bu  )içinde ki local settings , kullanıcı adınızın içinde ki application date adlı gizli bir dosya olamsı gerekiyor..bu dosyanın içinde ise mozilla adlı dosya var..mozilla kapalıyken , bu mozilla klasörünü tamamen silerseniz  , mozilla yı ilk açtığınızda , sanki mozilla yı  sisteminizden kaldırıp yüklenmiş gibi penceresi açılır...

char47
29-09-2009, 18:25   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Yine olmadı. "C:\Documents and Settings\mavimuhacir\Local Settings\Application Data" adresindeki mozilla klasörünü de sildim ama değişen bir şey yok.

OSMAN BAĞÇEVAN
29-09-2009, 19:15   |  #5  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

internetle alakalı teknik bir sorun olmasın ?

buradan download ve upload hızınızı ölçer misiniz ?

Quantum_BLUE
25-10-2009, 18:29   |  #6  
Taze Üye
13 mesaj

konuyla pek alakalı değil ama...

1-   google chromedeki gibi bookmarks synced özelliğini firefoxta nasılkullanırım...firefoxa google araç çubuğu ekledim...oradan googlehesabımı açtım..firefoxxta,  googledeki yaptığım yer imi eşitleme vsişini nasıl yaparım?...google araç çubuğu var zaten fazladan bi eklentiindirmeden yapılamıyormu
(chromo 4 te da bi kere hesap açmam yetiyodu bunun için sonra belirli aralıklarla otomatik kendi herşeyi yapıyordu)

2-   google chrome daki Bubble translate yi Firefox 3.5.3 te ne karşılıyor ?  
Aynısını firefox a koyamazmıyım?  ya da hangi eklenti en iyisi bu iş için firefoxta? sade ve kullanışlı

3-  Yer imlerim çok karışık bu açıdan en iyi yerimi firefox eklentisi nedir....
4-  firefoxta hertürden müzik dinleyebilmem için bir radyo eklentisi varmı kullanışlı daemontools araç    çubuğundaki gibi

şimdiden telekkür ediyorum umarım yardım edersiniz....Sorularımı cevaplarsınız

alien_fx
25-10-2009, 19:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

çerezler gitmez. bende denemiştim. o çerezleri mecbur yiyeceksiniz kabaca.

uk87
15-08-2010, 17:25   |  #8  
Taze Üye
15 mesaj

arkadaşlar, çerezleri ccleaner,advantec system care gibi herhangi bi programla temizlediğim zaman flash oyunlar çok zor açılıyor özellikle umaykut online diye bir flash tabanlı oyun var onu açmak işkence oluyor. nedeni nedir iki farklı bilgisayar iki farklı işletim sisteminde dednedim sorun aynı. ilginç çözemedim. işin komiği umaykut ekibinden yardım istedim bu konuda çerezleri silin diyorlar. benim sorunumsa çerezleri silince bağlanamamak. 2 saniyede açılan flash site 2 dakikada açılıyor. umaykut online %40 larda donup kalıyor her yenilediğimde 1-2 kademe yüklüyor normalde yüklemesi en fazla 2 saniye dürüyor normalde. internet bağlantımda mı bir sorun var acaba anlam veremedim. dns leri de değiştirdim sonuç aynı. yardımcı olursanız sevinirim...