Firefox'a geçiş

man on the moon
29-05-2009, 09:08   |  #1  
man on the moon avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Forumda ki onca tarayıcı atışmasından sonra sıfırdan bir firefox deneyimi yaşamak istedim ve kurulu olan firefoxu tamamen kaldırıp yerine 3.0.10 u kurdum.
yer imlerimi aktardıktan sonra eklentilere başladım. tabi hemen MR Tech toolkit i kurdum ardından yeni bir eklenti arşivi oluşturdum. ve görünüm içinde herzaman ki tercihim -her ne kadar all in one sidebar ile uyuşmasada-  yine personas eklentisi oldu. Tabi bunuların yanında Fast Dial(bir firefox arkaplan resminide ekledik), all in one sidebar, all in one gestures, ad block plus, noscript, mcafee sire advisor, faster fox, tab mix plus, locale switcher, keyscrambler, download statusbar ve flashgot eklentilerini kurdum. ve hazırdaki bir kaç ayarıda uyguladıktan sonra kullanmaya başladık tabi "arama için anahtar kelime ekle"(firefoxun türkçe çevirisine biraz daha çalışılması lazım) özelliğinide kullanarak bir kaç site aramalarını -ki birçok site firefox için arama motoru hazırlamıştı- ekledik.

ancak hala bazı eksiklikleri var ve sizin firefox ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.

man on the moon
29-05-2009, 17:44   |  #2  
man on the moon avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

fena değil geçen sene bu zamanlar 3. sürüm yeni çıkmıştı o zamana kadar eklentilerin uyum sorunuda kalmamış güzel olmuş. ama hala bazı sorunlarım var.
- sayfa kaydırma sorunlu bir kaç eklenti de yükledim faydası oldu gibi ama seri bir kaydırma yok.(smooth whell yüklü şuan)
- kelimeyi seçip istediğim arama motorunda aratmak istiyorum ama oda yok.
- tek tuşlu klavye kısayolları için bir öneriniz var mı? notebook kullanıcıları için olur böyle şeyler ama...
- parola kaydetmek için sxipper güvenlir bir eklenti mi? siz ne kullanıyorsunuz?

Ali34
30-05-2009, 12:51   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
e-eyup
ve görünüm içinde herzaman ki tercihim -her ne kadar all in one sidebar ile uyuşmasada-  yine personas eklentisi oldu.

ancak hala bazı eksiklikleri var ve sizin firefox ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.

Personas yerine birde AnyColor eklentisini bir denemenizi önerebilrim.
Bakalım ilk tercihiniz değişecek mi? :) Beğendim

Adresinden indirip deneyebilirsiniz.

Not: Temada istediğiniz resmi kullanabilirsiniz, buna kendi resminiz de dahil.