Firefox'a kötü haber: İşte en güvenli ikili!

CHIP Online
03-03-2010, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Hangi işletim sistemi altında hangi tarayıcıyı kullanalım? Gelin cevabı ünlü bir hacker'dan alalım!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/fire ... li-ikili_18618.html

Resimlerle: Windows 7 sorunlarına basit çözümler...

Söz konusu güvenlik olunca ağzından çıkan lafları kimsenin yabana atamayacağı beyaz şapkalı hacker ve güvenlik uzmanlı Charlie Miller, genellikle Pwn2Own yarışmasına katılarak web tarayıcıların ve işletim sistemlerinin güvenlik açıklarını ortaya çıkararak firmaların güvenlik perspektifine yön verir. Şimdiye kadar bu yarışmayı iki kez kazanmış olduğunu da belirtelim. Daha önce, burada ve burada yayınladığımız haberlerde, konunun ayrıntılarını zaten sizlerle paylaşmıştık...

Şimdi de Charlie Miller hakkındaki bu önbilgiden sonra güvenlik uzmanının Pwn2Own 2010 etkinliğine birkaç hafta kala yaptığı bir röportaja değineceğiz. Röportajda Miller'a Windows 7'nin mi yoksa Kar Leoparı'nın mı daha zor kırıldığı soruldu. Miller'ın cevabı daha önceleri yapılan bir röportajdakiyle aynı oldu: Windows 7'nin tam ASLR (Address Space Layout Randomization) desteğine ek olarak Flash ve Java eklentilerinin doğrudan sistemle beraber yüklü gelmemesi işletim sistemini çok daha çetin bir ceviz haline getiriyor.

Peki ama hangi işletim sistemi - tarayıcı ikilisi daha güvenli? Miler'ın bu soruya verdiği cevabı ikinci sayfada bulacaksınız...

Tüm konu: Firefox'a kötü haber: İşte en güvenli ikili!

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: Windows 7 sorunlarına basit çözümler...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Miller'a katılıyor musunuz?

ahmetkürkçü
03-03-2010, 16:59   |  #2  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
809 mesaj

windows7+ie8 en güvenli ikili bence

ECHELON_
03-03-2010, 20:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

miller'ın ms deki hissesi ne kadar acaba madem çok büyük bir uzman birde şu linux de denesi kendini linux gerçekten çok mu güvenli yoksa artık bu da bir efsanemi millet öğrensede linux üzerine yazılan spekülasyonlar son bulsa linux virus bile çalışmayacak kadar kötü bir sistem mi yoksa hakkı yenen bir os mi

frozen
03-03-2010, 23:10   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Flash konusunda çok haklı.
Şu sıralar Silverlight'a merak saldım. Flash yerine sitelerimde tercih etmeye çalışıyorum.

posicor
04-03-2010, 19:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Şu sıralar Silverlight'a merak saldım. Flash yerine sitelerimde tercih etmeye çalışı
Microsoft silverlight gerçekten iyi iş çıkarmış, bu kadar sonradan başlayıp bu kadar hızlı flash'a yetişmesi oldukça takdire değer.Tek sıkıntısı linux ile, moonlight'ın performansı çok iyi değil açıkçası.Eğer siteleriniz ağır multimedia içeriğe sahipse (ve eğer kullanıcılarınızın linux kullanma ihtimali varsa) moonlight ile bir denemenizi tavsiye ederim.

uGuR.uK
04-03-2010, 19:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

bu tarz durumlarda genelde güvenmem kolay kolay, arkadaşın dediği gibi sırf şirketlerin tuttukları destekledikleri kişiler-kurumlarda olabiliyor ama yinede söylenenler doğru. hak veriyorum yani.

Basic21
05-03-2010, 02:40   |  #7  
Üye
98 mesaj

Adamın konuşmasında açık yakalamaya çalışıyor gibi olmayayım ama ne demiş adam; sadece daha güvenli demiş.Bir hack saldırısından muhakkak korur dememiş.İlla bir açıklama yapmasını istemişler o da kalkmış görüşünü belirtmiş.Bu durumun benim dediğim şekilde anlaşılmasını istercesine aradaki farkın sinirlenmeye değer bir fark olmadığını özellikle söylemiş.Üstü kapalı olarak isteyen istediğini kullanmakta özgürdür demiş.Panik ortamı yaratmaya gerek yok kısaca söylemek gerekirse.