Aynı sorunla bende karşılaşmıştım... Evet, antivürüsü durdurunca problem çözülmüş gibi duruyor ama aslında daha tehlikeli bir boyut kazanıyor.
Sorunu tamamen çözebilmen için önce Firefox'u Revo Uninstaller gibi bir program ile kalıntılarıyla birlikte sisteminden tamamen kaldırman ve Applications Data bölümündeki mozilla/firefox klasörünü tamamen ortadan kaldırman gerekiyor... Bu klasörü Windows ortamında silsende yeniden başlatmada tekrar eski haline geliyor. O yüzden Windows'u açmadan canlı bir linux cd ile başlatarak ilgili klasörü silmeni öneririm. Ben bu şekilde kurtuldum... Mozilla/firefox'a ait hiçbir kalıntının olmadığından emin olduktan sonra Firefox'u resmi sitesinden en son sürümünü indirip kur. XP kullanıyorsan en az SP 3 olmalı...
Ayrıca sistemini güncel ve farklı bir antivirüs/spyware programı ile taramanı öneririm. Olası gizli rootkitler içinde HijackThis + RootkitBuster raporlarını incelesen iyi olur...
Problemi hallettim antivirüs'ün güvenlik duvarında Firefox sekmesindeki tik'i kaldırınca problem düzeldi...
Son Düzenleme: Nicoll ~ 02 Ekim 2009 23:45