firefox'la ilgili 2 soru

HPQ-User
25-03-2010, 00:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

error_erkin sormuş:
meraba öncelikle 2 şey sormak istiyorum modzilla firefox tarayıcıma bir teme oluşturmakistiyorum ve internette yeterlibilgi bulamadım birde internet adersime sadece modzillafirefox veya google chorme tarayıcılarıyla  girilmesini istiyorm ie gibi browserler sayfamın şaftını kaydırıyorlar şimdiden teşekkürler iletişm için  

>a href="mailto=erkin@erroryapim.net"<E-mail adresim>/a<

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
firefox kullanıcısıyım
destop pc xp işletim sistemi
laptop vista işletim sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

murat2010
25-03-2010, 02:55   |  #2  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
287 mesaj

Önce siz ne demek istediğinizi güzel bi anlatın ondan sonra sorununuza cevap bulmaya çalışalım... Şahsen ben pek bişey anlayamadım...

Netron
25-03-2010, 03:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
468 mesaj

1 - Firefox Tema için buraya gidin: http://www.getpersonas.com/en-US/persona/29703 gerekli eklentiyi indirip kurun.

2 -  Firefox Menü Sekmelerinden - Araçlar / Seçenekler / Genel
Bölümünde :
Konum Bölümünde bu yazar : http://tr.start3.mozilla.com/firefox?client=firefox-a&;rls=org.mozilla:tr:official
Firefox her açtığınızda bu sayfa açılacaktır bu adrese başka bir adres yazarak ilk açılış sayfanız haline getirebilirsiniz.

errApps
25-03-2010, 18:24   |  #4  
Yeni Üye
48 mesaj

nerton öncelikle 1. soru için teşekkürler ama ben sayfama girebiliyorum ama başkaları mozilla ve crome den başka browser ile girlmesin istiyorum

errApps
25-03-2010, 18:28   |  #5  
Yeni Üye
48 mesaj

birde eklentinereden inidirilecek (ben hazır tema istemiyorum temeyı kendim yapmak istiyorum)

Netron
26-03-2010, 01:50   |  #6  
Yıllanmış Üye
468 mesaj

Firefox Tarayıcısı için tema yapma
Firefox’un en son sürümünü yükleyin ve kurun. Ayrıca buraya tıklayarak DOM INSPECTOR eklentisinide yükleyin.
Temayı Dışarı Çıkarma
FireFox’ta daha önceden tasarlanmış yada dizayn edilmiş herhangi birtemayla varsayımlı olarak başladığınızda, yoğunluk olarak herkesinWinstripe’ı (Firefox’un varsayılan teması-genel) edit ettiklerinden sözedeceğiz. Bu Firefox kurulum klasöründe bulunan classic.jar isimli dosyanın içinde yer alıyor. .jar dosyaları gerçekte yeniden adlandırılmış zip dosyalarıdı
r.Herhangi bir sıkıştırma programıyla (winzip ya da winrar) aynı şekildeaçın. Eğer zip uygulaması bunun doğru-geçerli bir format olduğunudüşünmez-kabul etmezde dosyayı classic.zip adi altında yeniden adlandırın ve extract etmeye devam edin.
Classic.jar’in Varsayılan Dizini
Linux: /usr/lib/MozillaFirefox/chrome/classic.jar
Windows:
\Program Files\Mozilla Firefox\chrome\classic.jar
For Mac OS X:
Uygulama klasörüne gidin. (Kaydettiğiniz) FireFox ikonunu tıklayın. (kontrol için) Show Package Contenents’i seçin;
Go to contents/MacOS/Chrome/classic.jar
Daha kolay ulasilabilir bir dosyaya classic.jardosyasını kopyalayın. —Classic öneriliyormuş — O dosyadaki bütün içreğiaçın. Extract edin. Directory’deki temeli yapıyı bozmamaya dikkat edin.
NOT: .jar dosyasını .jar.zip olarak değiştirebilir ve daha sonra bu dosyayı o klasöre atmak için extract edebilirsiniz.

DIZINLER

Classic.jar bir dizinden oluşuyor
Classic.jar’in içinde bir dizin var ve skin olarak da 2 dosya var preview.png ve icon.png.

skin

skin basitçe bir başka klasörü içeriyor classic adi altında ve bütün güzel içeriği içinde barındırıyor.
classic
classic bu klasörleri içeriyor.
browser (Tarayici)
browser bütün toolbar icons (araç çubukları ve ikonları) içeriyor(bookmark manager ve the preferences window gibi-özellikler penceresive bookmark yönetimi)
global
global bütün önemli CSS dosyalarını içeriyor. Bunlar browser’ın dışgörünümünü oluşumunu belirleyen tayin eden dosyalar. Bu bir temadaki enkritik dizin.
mozapps
mozapps bütün stilleri ve ikonları içeriyor browser periphrials için (?)(manager’in uzantısını yada güncelleme wizard gibi. )

Yardim

Help bütün dosyaları içeriyor. (yardım diyalog penceresi)
communicator (İletişim sağlayan)
Çok fazla bir is yapmıyor. Hemen unutulabilen tipik bir özellik.

Yeni temanızı yükleyin

FireFox temasına yaptığınız değişiklikleri görmeden önce (canlıdeğişikliklerin kurulumu sınırlayıcı şekilde zor olduğundan), önceklasik temayı yüklenebilir hale nasıl yenden getirebilirsiniz onuöğrenmeniz gerekir.
Bu tartışma (sorun) için temanıza ‘’My_Theme” adini verdik, Tabi siz bunu farklı bir şekilde adlandırabilirsiniz.
Gerekli dosyaları kopyalamak
İlk adim bütün dosyaları doğru klasör yapısına yönlendirmek. (Doğruyere kurmak yani) Bunun için My_Theme adi altında yeni bir klasöroluşturun.Bunun içine browser, global, communicator, help ve mozappsyukarda saydığımız klasörlerini ve hatta icon.png ve preview.pngdosyalarını kopyalayın.(
Evet, bu su anlama geliyor ki yeni dizininizin yapısı ve classic.jar tamamen farklı olacak.)
İçerik ve Yükleme dosyalarını oluşturmak
İçerik Contents.rdf
Contents.rdf dosyasını  için tıklayın.
Dosyasından bir kopya yapın ve onu \My_Theme klasörünün içine atinve onu text dosyası olarak açık (Text editor olarak) Bu dosya skin’i(temayi) anlatmak için kullanılan küçük bir XML Database. Kodlarıniçince olası bütün ‘’My_Theme” ‘leri araştırın ve onları kendioluşturduğunuz temanın ismiyle değiştirin. Packages’in olduğu bölümoluşturacağınız browser’ınızın içeriğini listeler. Eğer Chatzillaiçinde ayrıca temamız varsa, diğerlerine başka bir satir etkilemeyegereksinimiz olacak ve Chatzilla olarak değiştirmeniz gerekecek. Ama buliste bizim değiştirdiğimiz her şeyi içeriyor. O zaman sadece, bundanönceki ada/versiyona uyması için mavili yazıyı değiştirin.
Dosyayı kaydedin ve text editöründen çıkın.
Yükleme install.rdf
install.rdf için tıklayın
install.rdf bir kopya yapın ve My_Theme dizini içine koyun. Daha sonratext editörünüzde onu açın. Bu dosya skin’i anlatan küçük bir XMLdatabase.

{Themes_UUID}
  Themes_Version
İlk bölüm temanız için UUID kurduğunuzu ve temaya bir versiyon numarası
verdiğinizi içeriyor. Bunu yaptığınız zaman, yukarıdaki gibi bilgiyi
araya ekleyin ve aşağı inin.
Ayni zamanda uygulama (Firefox) için minimum ve maksimum uyumlu
versiyonlarını update etmeniz, güncellemeniz gerekiyor. (aşağıdaki bölümde)

{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}
      Min_FF_Version
      Max_FF_Version

Establishing both minimum and maximum compatible versions lets you avoid conflicts
with versions of Firefox your theme wasn’t designed for — or wasn’t tested on.
install manifests için tıklayın..
CSS Dosyaları
Bu dizindeki CSS dosyaları browsera butonları nasıl göstereceğini,diğer kontrolleri nasıl yapacağını, resimleri nereye koyacağını,etraflarına ne tarz border ve paddingler koyacağını ve bunun gibişeyleri söyler.
Bir örnek olarak, standart butonu değiştirelim.
Global dizinine gidin ve button.css dosyasını text editörünüzde açın. Aşağı {. Butonuna kadar inin.
Bu bölüm temel yerindeki normal butonu açıklar (?) (Onun üzerine mouse yoktur, bozuk değildir, ve seçilmemiştir) (???????)
Arka planının rengini değiştirelim: Koyu maviye ve renk: Beyaza, ve dosyayı kaydedin.
Repackaging JAR
Bundan sonra yapmanız gereken şey JAR dosyasını aşağıdaki diziyapısında repackage etmek, bir zip arşivi oluşturmak için en iyi arşivyazılımınızı kullanarak.
/browser/*
/communicator/*
/global/*
/help/*
/mozapps/*
/contents.rdf
/install.rdf
/icon.png
/preview.png

Sadece ana My_Theme dizinini ziplediginizden emin olun çünkü busizin ileriki bölümdeki drag ve drop kısmını yüklerken hata mesajıvermemesini sağlayacak.
Web sayfasından yüklemeye neden olmak (yüklemek)
Temanın JAR dosyasını direk olarak web den indirmek için JavaScripti çalıştırmanıza ihtiyacınız var.
“myskin.jar”, “My Skin Theme“)’>install My Skin
Eğer bigisayarınızdaki JAR dosyalarını kullanmak istiyorsanı bu sitedeki formu kullanın.
Tema pencerelerini Mozilla’da da açabilirsiniz. Ve .jar dosyalarını onun üzerine koyabilirsiniz.
Şimdi klasörlerinizi .jar olarak değiştirmek kaldı. O da çokkolay.Yapacağınız şey, klasörleri z.p dosyasına koyun ve compressedildiğinde (kapatıldığında-sıkıştırıldığında) .zip uzantısını .jarolarak değiştirin.

Alıntıdır.

Son Düzenleme: Netron ~ 26 Mart 2010 01:51
Netron
26-03-2010, 01:53   |  #7  
Yıllanmış Üye
468 mesaj

Tarayıcılarınıza şifre koymak ilgili bilgi burada : http://doctus.org/showthread.php?t=39801