Merhaba arkadaşlar Firefox mu kullansam Chrome mi kullansam kararsız kaldım.Benim için en önemli şey güvenlik.Fakat labarotuvar test sonuçlarına da inanasım gelmiyor.Hangi tarayıcı daha güvenli acaba ? Ama lütfen eminseniz oy kullanın.Sadece güvenlik bakımından değerlendirin lütfen :)
Firefox mu Chrome mi Daha Güvenli
Hocam biraz nedenini filan açıklar mısınız bazıları Firefox bazıları Chrome diyor.Size inanmadığımdan değil sadece merak ediyorum.
Hocam biraz nedenini filan açıklar mısınız bazıları Firefox bazıları Chrome diyor.Size inanmadığımdan değil sadece merak ediyorum.Estağfurullah..Bu link sorunuza yanıt verebilir
Herşeyden önce açık kaynak kodlu bir tarayıcıdır ve en zengin eklentilere sahiptir.
halil07 eklentili kullanacağim.
Yorumsuz hocam fakat bukadar tarayıcı övmeyi Chrome'de yapmis testlere inanmak istemiyorum Firefox Chrome'nin o kadar gerisinde olamaz çünkü.
Siz 2sini karsilastirdiniz mi acaba ?
Açık kaynak kodlu (Open Source) olduğu için olmasın? :)
Peki ozaman sağolun hocam konu açtıktan sonra filan bi deneme amaçli Chrome'yi indirmiştim.Tabii sonra kaldırdım ozaman Firefox daha güvenliyse Firefox'a devam edeyim.Vede bana Firefox daha hızlı gibi geldi.Tekrar sağolun.
Firefox diyorum. Çünkü; eklenti olmadan bile gayet güvenli bir tarayıcıdır. Ama eklentiler ile tamamen güvenli olur, ve isteğin dışında hiç bir şekilde virüs,iframeler,popuplar açılmaz tarayıcıda. Bu da Noscript eklentisi ile olur. Javascript,asp ve php pupup ve iframeleri engeller sen izin vermedikçe. Sıralamak gerekirse, 1. Noscript, 2. Adblock Plus, 3. Memoryfox eklentileri ile güvenli ve nispeten hızlı bir tarayıcı kullanırsın. Seviyorum firafoxu :)
Kullanıcıya göre değişebilir aslında ben tavsiye için söyledim tabi.. Mesela windowsta firefox tercih ederken linuxta chromium tercih ettiğim oluyor.. Çünkü firefox (mozilla firefoxu geliştiren vakfın adıdır ve bir sürü ürünü vardır) linux dağıtımlarda daha hantal kalıyor. Genel değerlendirme yapacak olursam eklentileri ve bana göre daha kullanışlı menüleri ile sebebi ile firefox tercihimdir. Daha birçok şey bulabilirsiniz. Kişiden kişiye dağıtımdan dağıtıma değişiklikler olabilir. İllaki birinin birinci olması gerekmiyor. Hangisini beğenir benimserseniz onu kullanırsınız. Ama benim favorim firefox...
En güvenli tarayıcı Comodo Virtual Dragon'dur. Kullanın ne demek istediğimi hemen anlarsınız. Çıplak hiçbir tarayıcı zararlı yazılımları durduramaz. Bugün Chip Dergisi bir araştırma sonucu yayınlamış. Güya IE10 zararlıları %99.x oranında bloklamış. Atışta sınır yok...Comoda ile chrome nin ne farkı varmış anlayamıyorum ?
Şuanda En Çok tehdit alıp, Tehdit engelleyen Chrome Tarayıcısıdır. Chromeun kalkanlarını aşmak için adamlar para verip deldirmeye uğraşıyor. Amaç ne! tabi ki Güvenlik duvarlarını ve açıklarını gözden geçirip daha gelişmiş sıkı korunan tarayıcı üretmek Bu browser bir de google in firmasına ait olunca güvenliği ön planda tutmak zorunda. Haliyle en çok tehdit alan ve engellemeye çalışan tarayıcı olmuş oluyor. Ek olarak Gelişmiş özellikleri ile ilk kullanıcıya destek veren yazılımsal olaak ve gelişmeleri ilk çıkarıp destekleyen bir browser olduğu için Şuan da En çok kullanılan browser ve en çok korunan browser Olmuş oluyor.
Chrome yorumlara göre saldırıları çok alıp çok engelliyormuş.Ankettede Firefox önde vede Chrome fazla kullanıldığından siyah hackerların ilk hedefi Chrome'dir bence.Bu yüzden canım ciğerim Firefox'ta kalıyorum.
https://www.chip.com.tr/haber/ie1 ... sarilisi_40388.html
Şuan En Güvenlisi İnternet Explorer 10'dur...ondan sonra Chrome'dur zaten testte de war ...bu kişisel görüş değildir...gerçek olandır
Ayrıca Windows 8 de en hızlı tarayıcı da internet explorer 10 dur...
Fakat testlerin doğru olup olmadığını bilemeyiz.
Dikkat ederseniz orada Firefox 19 var. Şimdiki Firefox 21...
Fakat testlerin doğru olup olmadığını bilemeyiz.Güvenlik anlamında ınternet explorer her zaman birinci tarayıcıydı...bu bu testte ortaya çıkmış bi şey değildir..biraz PC ve Yazılım geçmişi olanlar bunu zaten bilirler...
Diğer mevzularda herkes kendine göre bi şeyler diyebilir....ama gerçek olan bi husus daha war oda şu;...ınternet explorer eklentisiz en güvenilir tarayıcıdır...Bunu diğer tarayıcılar şimdiye kadar başaramadılar...diğer tarayıcılar eklentilerle güçlü hale gelebilir ama bu eklentisiz en önde olan marka gerçeğini değiştirmiyor...buda bu alanda Microsoft'un başarısıdır...bide eklentilerle tarayıcılar Tank gibi olur diyolar hani o da ayrı bi ütopya...ister kabul edelim ister kabul etmeyelim ister sewelim ister nefret edelim bu böyledir...
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (243866) ~ 18 Mayıs 2013 15:59