Yıllardır sorulan hangisi daha iyi diye sormucam arkadaşlar sadece ben bu üçünüde bilgisayarıma kursam kullansam bir sorun meydana gelir mi ?
Firefox,Opera,Chrome
- 1
- 2
Gelmez Bende Chorome Mozilla İe 8 var Bişey Olmuyor !
Sorun olmaz.Ancak sana bir fikir vereyim; İE8'i varsayılan tarayıcın olarak kullan, Chrome'u günlük işlerinde kullan çünkü hızlıdır, Firefox'uda ''Chrome'' bazen bazı sayfaları yükleyemiyor, o sayfalar için kullan.<
Bende bu şekilde kullanıyorum...Kafan rahat olur... :)))
Opera,Firefox ve İE 8,bunlar yeterli olur.Chrome ise en berbat ve güvenlik konusunda en zayıf olan tarayıcıdır.
@yardımınız için teşekkürler ..
@mozilla ve İE8 var mozilla bazen sapıtıo bazı sayfaları açmıyor bende o zaman İE8'e geçiş yapıyorum Operanın ününü duydum herkes çok övüyo araştırdım hiç kullanmadım ama gerek görüntüsü dizaynı ayrı güzel bir havası var Chrome ise merak ettiğimden denemek istiyorum Opera hakkında pek bir bilgim yok daha önce hiç kullanmadım 9.8'i kurucam en son oymuş galiba Türkçe olan bir tek o versiyonunu buldum.
az önce opere 10 kurdum ve farkı sadece 10 dkda gördüm .
sorun denemez ama uyuz olduğum tek bişey var yazı yazarken allta çıkan kırmızı çizgi :)
Yazıların altında çıkan kırmızı çizgiyi kaldırmak için;
Menü çubuğundan; Araçlar->Tercihler->Gelişmiş->Tarama->"Yazım denetimi"nin işaretini kaldırın. Opera'yı bir dahaki başlatışınızdan itibaren yazarken altını çizmeyecek. (=
Opera'nın ortalama bir bilgisayar kullanıcısı tarafından fark edilebilen eşsiz özellikleri için imzamdaki "Neden Opera Kullanıyorum?" konusuna, yetmezse konunun sonundaki diğer bağlantılara bakın. ;)
saol dostum onu okuyorum zaten belki abartılı olucak ama opera bir internet tarayıcısı değil farklı bir dünya gibi farkı sadece 10 dkda gördüm ve kurduktan sonra sitelere girmeyi bırakıp operayı kurcarıyorum :)
bundan da daha iyi bir şey var, yazı yazdığınız alana sağ tıklayıp sözlükler>sözlük ekle çıkar>Türkçe yi seçin. ve doğru yazdığınız müddetçe kırmızı çizgi çıkmaz, arada sırada çıkarsa ve doğru yazdığınızdan eminseniz kelimeye sağ tıklayıp "k"ye basın genellikle "k" sözlükte olmayan kelimeyi ekler.
bundan da daha iyi bir şey var, yazı yazdığınız alana sağ tıklayıp sözlükler>sözlük ekle çıkar>Türkçe yi seçin. ve doğru yazdığınız müddetçe kırmızı çizgi çıkmaz, arada sırada çıkarsa ve doğru yazdığınızdan eminseniz kelimeye sağ tıklayıp "k"ye basın genellikle "k" sözlükte olmayan kelimeyi ekler.Onu bilmiyordum. Ben direk arkadaş için yazım denetimiyle ilgili ayar var mı diye bakmıştım. Ben de öyle yapayım. Güzel bir bilgi. Uzun zamandır Opera kullanıyorum ama hala buzdağının görünen kısmıyla muhatap olduğumu düşünüyorum :)
opera ingilizce için yazım denetimi yapınca hemen Türkçe için my opera da çalışılmaya başlanmıştı. tabi tamamlanmadan opera Türkçe yazım denetimi desteğini verdi. arada aksaklıklar olsa da yine de iyi bir yazım denetimi var denebilir.
arkadaşım istersen yükle ama bence yavaşlar denede bizde öğrenmiş oluruz:D
Hiç bir sorunla karşılaşmassın ama Mozilla Firefox kullanmanızı öreririm
saol dostum onu okuyorum zaten belki abartılı olucak ama opera bir internet tarayıcısı değil farklı bir dünya gibi farkı sadece 10 dkda gördüm ve kurduktan sonra sitelere girmeyi bırakıp operayı kurcarıyorum :)Bende ilk kullandığımda sadece ayrlarına bile 15-20 dkmı ayırmıştım. (birşeyin ayarlarına girmeyi ve kurcalamayı severim). Operada sadece web'i gezmiyorsun ayrıca yönetiyorsun da.
bende ie8 + chrome 4.0.223 + firefox 3.6 beta1 + safari 4.0.3 var... ie8 gerektiğinde bazı siteler için kullanıyorum... ff'yi artık pek kullanmıyorum :( genelde hızı için chrome kullanıyorum ama o da bazen saçmalıyor. (şöyle ki ben görev çubuğunu gizleyip kullanıyorum; diğer tarayıcılarda veya klasörlerde fareyi ekranın en altına getirince görev çubuğu beliriyor ama chome'da bir türlü çıkmıyor anlamadım gitti :(( ) safariyi yeni yükledim ve türkçe yamasınıda kurdum , buda gayet hızlı ve rahat olmuş...
İE'yi günlük tarayıcın olrak kullan bence özellikle msn sayfaları ve trafik kameralarını takip ediyorsan.Chrome günlük hayatında bu 2 olay dışında kullanabileceğin en iyi tarayıcı hızlı ve modern.Firefox ta olsun pc de chrome sorun yaşatırsa firefox'u tercih etmelisin mozillanın çok fazla ek özelliği olduğu için eğlence arıyorsan kullanabilirsin sürekli olarak ama özellikle ilk açılışta chrome fark azar mozilla'ya<
- 1
- 2