Firefox OS hakkında bilmeniz gereken 10 şey

CHIP Online
08-07-2012, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Mozilla'nın büyük önem verdiği mobil işletim sistemi Firefox OS, Android ve iOS yanında ne sunacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fir ... n-10-sey_34662.html

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Önceki adı Boot to Gecko (B2G) olan Mozilla'nın mobil işletim sistemi Firefox OS, şu an Google'ın Android'i ve Apple'ın iOS'unun hakim olduğu son derece rekabetli olan cep telefonu piyasasında önemli bir yer edinmeyi amaçlıyor.

Firefox OS'un ne kadar başarılı olacağını şu an kimse bilmiyor, fakat bu yazımızda Firefox OS hakkında bilmeniz gereken en önemli 10 bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.

1. Çıkış tarihi: Firefox OS'u kullanan ilk cep telefonlarının Ocak 2013'te piyasaya çıkması bekleniyor.

2. Fiyat: Bu işletim sistemini kullanan ceplerin hesaplı olması amaçlandığından, Firefox OS'u kullanan çok uygun fiyatlı akıllı telefonlar görmeyi bekleyebiliriz.

3.İnternet tabanlı HTML5: Firefox OS, bir HTML5 internet tabanlı tarayıcı. Google'ın Chrome OS'una benzer şekilde tüm özellikler bu tarayıcı aracılığıyla kullanılıyor.

4. "Android'den daha iyi": Telefonica Başkanı Matthew Key'e göre hesaplı telefonlarda Firefox OS, Android'e göre daha iyi bir deneyim sunacak.

Tüm Konu: Firefox OS hakkında bilmeniz gereken 10 şey

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Kaynak: www.chip.com.tr