Firefox OS'lu cepler bu tarihte çıkacak!

CHIP Online
17-04-2013, 17:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox'lu cep telefonlarını Türkiye'de ne zaman görebileceğiz? Kötü haber içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fir ... -cikacak_39828.html

Resimlerle: Firefox OS CES 2013'de göründü

Firefox OS'tan bir süredir haber alamıyorduk, ancak bu sessizlik CEO Gary Kovacs'ın yaptığı açıklamayla bozuldu. Kovacs, yeni mobil işletim sistemi hakkında en çok merak edilen soruyu, yani çıkış tarihini sonunda açıkladı:<span style="line-height: 1.6em;" data-mce-mark="1"> Firefox OS, </span>Haziran<span style="line-height: 1.6em;" data-mce-mark="1"> ayında hizmete sunulacak.</span>


İlk olarak Polonya, Venezuela, Portekiz, Brezilya ve İspanya'da satışa sunulacak Firefox OS'lu cepler, 2013'ün sonlarına doğru 11 ülkede daha ortaya çıkacak. Bu 11 ek ülke arasında da Türkiye'nin bulunmadığını söyleyelim. Mozilla'nın amacı, Firefox OS'u ilk olarak "Firefox'un güçlü olduğu gelişmekte olan pazarlar"da ve "dünyanın uç nokta cepler yoluyla izlenmediği bölgelerde" piyasaya sürmek.

Peki Türkiye gibi daha büyük piyasaların Firefox OS ile oynama şansı bulamayacağını mı gösteriyor? Kovacs, Firefox'lu cihazların 2014'ten önce ABD'de ortaya çıkmayacağını söylüyor. CEO, Avrupa'dan ve diğer ülkelerden ise bahsetmiyor. Dolayısıyla HTML5 tabanlı Firefox OS'lu cihazlar ülkemizde satışa sunulacak olsa bile, bunun 1 seneden önce olma ihtimali çok düşük.

Tüm Konu: Firefox OS'lu cepler bu tarihte çıkacak!

Resimlerle: Firefox OS CES 2013'de göründü

Kaynak: www.chip.com.tr