Firefox'ta otomatik resim boyutlandırma?..

fortran9082
04-09-2008, 11:55   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Firefox'un 2'inci versiyonu için resimleri otamatik küçültüp tamamını gösteren bir eklenti var mı?Explorer'ın resimleri otomatik boyutlandırma seçeneği vardı sanırım ama Firefox'un özelliklerinde böyle bir şeye rastlamadım.Aslında Firefox ekrana sığmayan resimleri kısmen yeniden boyutlandırıyor.Fakat benim istediğim resmin tamamını görebilmek.

"Image Zoom" diye bir eklenti buldum,tam olarak benim istediğim şeyi yapıyor.Türkçe desteği de var."Resmi Uzat" dediğinizde resmi küçültüp ekrana sığdırıyor.Ayrıca farenin tekerleğini kullanarak yaklaşma uzaklaşma seçeneği var.Fakat ben eklentiyi kullanışsız buldum.Klavye kısayolu yok,farenin iki tuşuna aynı anda basarak eklentiyi kullanabiliyorsunuz.Bana zahmetli geldi.Faydalı bulabilecek arkadaşlar için buraya yazayım dedim.
Bahsettiğim bu eklenti dışında bir eklentiye rastlayan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.Teşekkürler.


Not:Konuyu araştırırken yabancı bir sitede Firefox'un resimleri otomatik boyutlandırma ayarlarını değiştirmekle ilgili bir yazıyı buraya eklemek istedim.

Firefox'ta resimlerin otomatik boyutlandırılmasını engellemek için:
1)Firefox adres satırına "about:config"(tırnak işaretleri yok) yazın
2)"browser.enable_automatic_image_resizing" satırının değerini çift tıklayarak "false" olarak değiştirin.

Son Düzenleme: fortran9082 ~ 06 Eylül 2008 07:28
fortran9082
03-10-2008, 12:00   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Tam olarak istediğimi yapan bir Script buldum."Fit Images" diye aratırsanız kolayca bulabilirsiniz.Resimlerin yüklenmesi biter bitmez resmi ekrana sığdırıyor. Ayrıca Scriptleri yönetmeye yönelik "GreaseMonkey" eklentisini yüklemek faydalı olabilir bence.Yalnız bu scriptlere ne kadar güven olur bilemiyorum.Ben herhangi bir sorun yaşamadım fakat iyi incelemekte fayda var.