Firefox'u Güncellememek İçin Bir Neden Yok

sosyalik
26-08-2011, 16:44   |  #1  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,710 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Mozilla'nın, Firefox 4 ile birlikte sürüm geliştirme yöntemini değiştirdiğinden bahsetmiştim. Sürüm sık sık güncellendiğinden bazı eklentilerdeki uyumsuzluk sorunundan ya da farklı nedenlerden dolayı hala Firefox 3.6 kullanılmaya devam ediliyor ya da Firefox güncellemeleri yapılmıyor. Bu yazımda o sorunların nasıl çözümleneceğinden bahsedeceğim.

Eklenti Uyumsuzluğu Sorunu
Mozilla Firefox güncellendiğinde, eğer eklentiler güncellenmediyse devredışı bırakılıyor. Eğer eklentinin yeni Firefox sürümünde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek isterseniz Add-on Compatibility Repoter eklentisini kullanabilirsiniz. Tabii ki her uyumsuz eklentiyi çalıştırmıyor ama uyumsuz gösterilen eklentiyi etkinleştirmenize izin vererek, eklentinin aslında uyumlu olup olmadığını kontrol etmenizi sağlıyor.

Add-on Compatibility Reporter'ı indirmek için tıklayın.

Kaydet ve Çık Özelliği
Yeni Firefox sürümlerinde kaydet ve çık özelliği seçeneklerde gösterilmiyor ama onu etkinleştirmenin bir yolu var. Öncelikle Firefox adres satırına about:config yazıyorsunuz ve süzgeçte şunu arıyorsunuz: browser.showquitwarning . Bu satıra sağ tıklayarak "değeri değiştir" diyerek "false" olan değeri "true" yapıyorsunuz. Artık Firefox kapatılırken birden çok sekme açıksa sekmeleri "kaydet ve çık" özelliğinin de aktifleştiğini göreceksiniz. Not: Kaydet ve çık özelliğini aktifleştime yazısı yazılırken murekkep.org'dan da yararlanılmıştır.

İndirme Yöneticilerinin Yan Uygulama Sorunu
Free Download Manager gibi indirme yöneticilerinin indirilecek dosyanın kendisine yönlendirilmesi için kendi eklentileri ya da yan uygulamaları (plug-in) vardır. Bu eklenti ya da yan uygulamalar yeni Firefox sürümüyle uyumsuzluk sorunu yaşayabilir. Bunun gibi uyumsuzluk sorunu varsa yukarıda anlattığım şekilde uyumsuzluk sorununu gidermeye çalışın. Eğer gerçekten uyumsuzsa indirilecek dosyaları indirme yöneticilerine yönlendirmek için "FlashGot" adlı eklentiyi kullanabilirsiniz.

FlashGot'u indirmek için tıklayın.

Yeni Arayüzü Beğenmediyseniz...
Mozilla Firefox'un yeni arayüzü pek çok kişi tarafından beğenildi ama siz beğenenlerden değilseniz Firefox'unuza 3.6 benzeri temayı yükleyebilirsiniz.

Temayı indirmek için tıklayın.
Daha fazla tema için burayı tıklayın.

Kaynak:http://internetbilgisayar.wordpr ... icin-bir-neden-yok/
https://www.chip.com.tr/blog/inte ... neden-yok_7268.html

Eğer Firefox'unuzu güncellememek için başka sorunlarınız olursa yorum yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Son Düzenleme: sosyalik ~ 26 Ağustos 2011 16:47