Firefox'un en büyük rakibi Chrome mu?

CHIP Online
12-02-2009, 15:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Firefox kullanıcı sayısını hızla artırıyor. Ama ortaya atılan bu iddia işleri tersine çevirebilir...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fire ... hrome-mu_10908.html

Resimlerle: Google Chrome: En iyi püf noktalar ve tavsiyeler

Chrome ilk piyasaya çıktığında kısa sürede kayda değer bir başarı yakalamış fakat devamını getirmeyi bir türlü başaramamıştı. Arkasında internetin en tanınmış markası olmasına rağmen, öngörülen yükselişi sürdürememesi ile ilgili pek çok sebep ortaya atıldı. Fakat Gartner analisti David Mitchell Smith, Chrome'un geleceğinden umutlu. Arkasında Google gibi bir dev varken, yeni tarayıcı için doğru adımların eninde sonunda atılacağını ve Chrome'un büyük tarayıcılar arasına gireceğini iddia ediyor.

Chrome'un çok ciddi bir potansiyeli olduğunu söyleyen Smith, eklenti desteği, daha iyi RSS yorumlaması gibi atılımlar gerçekleştikten kısa süre sonra tarayıcının pazar payını hızla arttıracağını düşünüyor. Fakat Smith'in asıl düşündürücü iddiası, bu gelişmenin Firefox'a zarar vereceği yönünde. Smith, Firefox ve Chrome'un benzer özelliklere sahip olduğunun altını çiziyor ve yeni teknolojilere açık, tarayıcılar konusunda meraklı ve açık kaynak koda sempati duyan kullanıcıların bu iki tarayıcıyla da ilgineceğini, klasik IE kullanıcıları için Firefox'un da Chrome'un da çok bir şey ifade etmeyeceğini söylüyor. "Bu yüzden Chrome büyüdükçe, olan Firefox'un pazar payına olacak gibi görünüyor" diye ekliyor.

Tüm konu: Firefox'un en büyük rakibi Chrome mu?

İzleyin: Google Chrome'un hikayesi

Resimlerle: Google Chrome: En iyi püf noktalar ve tavsiyeler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu iddia size mantıklı geliyor mu?

hoglu
12-02-2009, 18:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
130 mesaj

Bu iddia size mantıklı geliyor mu?

Ne yazıkki mantıklı geliyor.

Fattur
12-02-2009, 19:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Hehehe.Yenilen pehlivan güreşe doymazmış Kahkaha

ErcanErcan
12-02-2009, 21:29   |  #4  
Üye
61 mesaj

Chrome'a alışmakta güçlük çekmedim.
Oldukça hızlı ve Gmail vb. gibi diğer
Google ürünleriyle birarada kullanıldığında
daha pratik.

Banned
12-02-2009, 22:23   |  #5  
Banlandı
556 mesaj

eyvallah chroma hızlı ama firfox kadar tutarlı değil saçmalıyor ve çok fazla çökme eğilimi var yani daha bir fırın ekmek yemesi lasım

samsamsa
12-02-2009, 22:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

chorome facebooku bile açmıyordu en son kullandıgımda o yandan beri wep tarayıcısından bile saymıyorum :)

ilginch
12-02-2009, 22:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj
samet713
chorome facebooku bile açmıyordu en son kullandıgımda o yandan beri wep tarayıcısından bile saymıyorum :)
en son ne zman kullandınızSoru

bwhiteb
12-02-2009, 22:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

kendini ispatlamadan çok zor. ama elbetteki teknoloji bu kimin öne geçecegi belli olmaz.ama kazanan kullanıcılar olacagı kesin Beğendim

MSNerkiz
21-10-2009, 17:42   |  #9  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
525 mesaj
Alıntı: samet713  
bence senin pcde sorun var